1. kolo
24.08.2019 20:45 CET
3 : 4
(1:2)

Reportáž

Neapol otočila sedmigólový thriller ve Florencii

Fiorentina začala proti Neapoli až překvapivě aktivně a brzy šla do vedení, jenže gólovou přestřelku ovládli právě hosté trenéra Ancelottiho.

Juventus v odpoledním utkání těsně porazil Parmu a dnes večer na to chtěl reagovat jeden z jeho nejtěžších konkurentů. Neapol měla proti sobě hodně těžkého a hladového soupeře, Fiorentinu. Ta se přes léto hodně změnila a v novém dresu naskočili do utkání hráči jako Pulgar, Lirola nebo Badelj. Jinak trenér Montella možná až překvapivě spoléhal na řadu mladíků v čele se Sottilem, Vlahovićem nebo Castrovillim.

Partenopei ve Florencii toužili kromě tří bodů získat taky své fanoušky a to atraktivní hrou, jak vyhlásil trenér Carlo Ancelotti před zápasem. K tomu využil i nové posily v podobě Kostase Manolase s Giovannim Di Lorenzem. Jinak to byla osvědčená kostra zkušeného týmu. O to překvapivější bylo to, co jsme na začátku zápasu viděli.

Fialky předváděly jednu rychlou a dravou kombinaci za druhou, zatímco Neapol jen marně hledala cestu skrze střed pole. Trio Chiesa, Vlahović a Sottil dostávalo obranu Neapole do úzkých až překvapivě snadno a s lehkostí. V sedmé minutě nastal před brankářem Meretem závar a Castrovilli v souboji se Zielińskim trefil polského záložníka do ruky.

Sudí Davide Massa si dal na čas, ale po shlédnutí videa přeci jen nařídil pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal mladý štítový záložník Erick Pulgar a k radosti domácích fandů poslal Mereta na opačnou stranu - 1:0.

Aktivita Fiorentiny nepolevovala, což Neapol šokovalo. Útočné hvězdy Insigne, Mertens a Callejón působily jako trojka zmatených žáčků na prvním tréninku. Směrem dopředu byla Viola precizní a nebezpečná, směrem dozadu obezřetná. Až do 38. minuty. To se balon u vápna dostal k Driesi Mertensovi, který přežil jeden atak protihráče, připravil si míč na střelu a krásným projektilem překonal marně plachtícího Dragowskiho.

Neapol sice chvílemi vypadala na ručník, ale během pěti minut dokázala zcela otočit vývoj utkání, jak to velké týmy umějí. I když tady hrálo velkou roli štěstí. První centr Milenković odvrátil k Mertensovi, který příhodně upadl ve vápně přes nohy již ležícího Gaetana Castrovilliho a sudí byl hodně milosrdný. Lorenzo Insigne to vzal na sebe a úspěšnou penaltou poslal do vedení své barvy.

Viola musela cítit hořkost a nespravedlnost, jenže i to je součást fotbalu. Fialky se ale nevzdaly a znovu se jim povedlo brzo zasáhnout. Před Meretovu svatyni přilétl ostrý rohový kop, který si našel perfektně naběhnuvší obránce Nikola Milinković a přesnou hlavičkou srovnal na 2:2.

Utkání by se dalo charakterizovat jako smršť rychlých reakcí. Jen o čtyři minuty později totiž Neapol znovu soupeři odskočila. Fiorentina totiž chybovala u postranní čáry a Neapol předvedla smrtící akci na dva doteky. Na jejím konci stál José Maria Callejón, jehož přesná rána na zadní tyč našla svůj cíl - 3:2.

Po hodině hry dostal prostor veterán Kevin-Prince Boateng a svou šanci chytil za pačesy. Po třech minutách na hřišti nejprve jen těsně nedosáhl na centrovaný míč. O dalších 60 vteřin později už ale skóroval. Na středu hřiště převzal míč od Castrovilliho a s přispěním tyče srovnal krásnou ranou na 3:3.

Za tohoto stavu už se dá hovořit o spektáklu a sympatické bylo, že se ani jeden z týmů nevzdával. Víc štěstí měla Neapol, protože dvě minuty po inkasované brance našel José Callejón hlavičku pohotového Lorenza Insigneho, který sám před Dragowskim skóroval. Premiérových patnáct minut v Serii A dostal i Franck Ribéry, jenže se skóre už nic udělat nedokázal. Ačkoli se hodně snažil a Hysajův zákrok by se dal ocenit penaltou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele