20. kolo
19.01.2020 12:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Ante Rebić zařídil výhru Milána nad Udinese 3:2

Gólem v poslední minutě nastavení završil svůj mimořádně povedený výkon chorvatský útočník Ante Rebić. Stefano Pioli ho poslal na hřiště až ve druhém poločase za nepříznivého stavu pro domácí a někdejší útočník Eintrachtu Frankfurt vstřelil dvě branky, včetně té vítězné. AC Milán porazil Udinese v dramatickém utkání 3:2 a po příchodu Zlatana Ibrahimoviće ještě neprohrál.

AC Milán v minulém kole vyhrál na Sardinii nad Cagliari 2:0 a v tomto kole ho čekalo nevyzpytatelné Udinese, které pod Lucou Gottim výrazně pookřálo. Hosté v novém roce ještě neztratili ani bod, což chtěl Milán na domácím San Siru změnit.

Rossoneri ale nezačali dobře, v 7. minutě vyrobil chybu brankář Donnarumma, když vyběhl daleko od pokutového území a balón místo do zámezí nabídl Strygeru Larsenovi, jemuž stačil trefit prostor mezi třemi tyčemi. Milán pak marně hledal cestu jak ohrozit brankáře Mussa, v závěru poločasu byl sice aktivnější, ale bez gólového efektu.

O přestávce tak musel Stefano Pioli zareagovat, stáhl neviditelného Bonaventuru a na plac poslal Ante Rebiće. Jak se ukázalo, byla to správná volba. Rebić okamžitě oživil hru a pouhé čtyři minuty pobytu na hřišti srovnal po Contiho přihrávce před branku na 1:1. Udinese rozhodně nesložilo zbraně a Donnarumma se musel činit proti Fofanovi, každopádně domácí přebrali iniciativu a byli nebezpečnější. V 73. minutě se polozaplněné San Siro dočkalo dalšího gólu. Rohový kop odvrátila obrana Zeber jen ke kopačkám Thea Hernándeze, který z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Francouzský krajní obránce je po svém příchodu do Milána mimořádně produktivní a je nejlepším střelcem svého týmu v právě probíhající sezoně.

Milán vedl, ale ještě nebylo všem dnům konec. Pět minut před koncem odmítl definitivní klid v tutovce Ibrahimović a Udine z následující akce srovnalo. Povedenou akci zakončil po centru Strygera Larsena Kevin Lasagna - 2:2. Když pak o chvíli později Lasagna znovu pálil, tribunami San Sira to jen zahučelo. Zdálo se, že konečná dělba bodů se stane realitou, ovšem Milán to ve třetí minutě nastavení odmítl. Ante Rebić se skvěle zorientoval před šestnáctkou, navedl si balón ke střele a zařídil Milánu důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele