4. kolo
21.09.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Inter znovu ovládl derby a drží se v čele Serie A

Fotbalisté Interu Milán zvládli další derby proti AC a i po čtyřech kolech jsou stoprocentní. Svěřenci Antonia Conteho si vítězství zasloužili, v derby byli aktivnější i nebezpečnější a ve finále i efektivnější. San Siro se dočkalo regulérních gólů až po změně stran, kdy nejprve otevřel skóre Marcelo Brožović a po něm pečetil výsledek Romelu Lukaku. AC Milán na svého soka nevyzrál od ledna 2016!

Říká se, že derby nemá favorita, ale tentokrát to úplně neplatilo. Inter byl po třech úvodních výhrách v pozici favorita a proti ospalému Milánu jí nakonec potvrdil.

Na San Siru panovala jako obvykle výtečná atmosféra a zaplněný stadion nemusel na první šance derby čekat dlouho. Po deseti minutách vyrobil chybu Rodríguez a Lautara tím dostal do obrovské šance, kterou z pohledu AC uhasil na malém vápně Donnarumma. O osm minut musel mladý brankář na zem po střele Lukakua, když znovu zle zaspala defenzíva Rossoneri a vzápětí na to po dalším Donnarummově zákroku pálil před odkrytou brankou do tyče D'Ambrosio. To byly obrovské šance, které Nerazzurri musely mrzet.

Ve 23. minutě se Milánu podařilo z ojedinělé akce vstřelit gól, jenomže sudí ho pro hru rukou v podání Kessiého správně neuznal. AC Milán byl následující minuty jistější na balónu, nicméně mnohem nebezpečnější byl pořád Inter. Akrobatické nůžky D'Ambrosia znovu výborně vyrazil Donnarumma a dorážející Barella rozradostnil modročernou část San Sira. Zbytečně, protože ani tento gól sudí kvůli ofsajdu neuznal. V závěru prvního poločasu se ještě připomněl hlavičkující Piatek, ale byl v mírném záklonu a Handanović nemusel zasahovat.

První poločas milánského derby nepřinesl vůbec špatnou podívanou, scházel ale gól, který by hru možná více otevřel. A ve 49. minutě to skutečně přišlo. Inter rozehrával přímý kop signálem a tečovaná rána Marcela Brožoviće skončila za zády brankáře Donnarummy. AC ještě reklamovalo ofsajd, ale gólové radosti modročerného publika nezabránilo.

Svěřenci Marca Giampaola do té doby nepředvedli takřka nic a najednou museli dotahovat brankové manko. Lodivod Milána poslal do hry Lucase Paquetu, ale ani po jeho příchodu se milánská hra nezvedla. Naopak, v 78. minutě poslal do vápna AC centr Barella a Romelu Lukaku hlavou zvýšil na 2:0. To už vypadalo pro Nerazzurri velmi dobře, navíc Conteho svěřenci byli nadále lepší. AC si vypracovalo jedinou možnost prostřednictvím střídajícího Thea Hernándeze, který z úhlu postupoval na Handanoviće a orazítkoval vnější tyč. Milán v závěru Inter dokázal trochu zatlačit, ale naprosto bez efektivity. V nastavení mohl vstřelit třetí gól Candreva, další nepříjemná teč nadělala Donnarummovi problémy, ale balón za brankovou čáru nedoskákal. Inter opět vyhrál a od roku 2016 nepřetržitě vládne Milánu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
Recoba Inter

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele