2. kolo
31.08.2019 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Milánu stačila na vítězství jediná branka Hakana Çalhanoğlua

AC Milán doma nezaváhal a Brescii na San Siru udolal brzkým gólem Hakana Çalhanoğlua 1:0. Po většinu zápasu byl Milán více na balónu, ale herně s výjimkou závěrečných deseti minut, znovu nepřesvědčil. Na straně poražených zasáhl do utkání Aleš Matějů, zatímco Jaromír Zmrhal zůstal na lavičce náhradníků.

Po průšvihu na hřišti Udinese se kouč Marco Giampaolo rozhodl pro změny v sestavě a jen na lavičce náhradníků nechal Krzysztofa Piatka, Lucase Paquetu či Fabia Boriniho. Naopak od úvodní minuty vyběhl na trávník Alžířan Ismaël Bennacer nebo útočník André Silva.

Milán začal aktivně, i když o nějakém velkém útočení nemohla být řeč. Rossoneri se však povedla akce z 12. minuty, kdy po centru na zadní tyči zůstal nehlídaný Hakan Çalhanoğlu a jeho hlavička skončila za zády brankáře Joronena. Brescia následně musela i poprvé střídat a do hry přišel český obránce Aleš Matějů. Hosté měli po osmi minutách od inkasované branky velkou příležitost vyrovnat, ale Bisoli po selhání ofsajdové pasti zblízka trestuhodně přestřelil. I další gólovku měla na svědomí Brescia, konkrétně ze střední vzdálenosti vypálil Sabelli a Donnarumma musel vyrážet! Milán sice po prvním poločase vedl, ale žádná hitparáda to z jeho strany nebyla.

Po hodině hry přišli zvednout hru domácích Krzysztof Piatek a následně i Lucas Paquetá, ale žádné další šance na San Siru k vidění nebyly. Brescia byla stále ve hře o body a devět minut před koncem domácím zavařila, když Donnarumma vyškrábl centr jen na kopačku protihráče, který však balón před poloodkrytou brankou netrefil.

Milánští jako by si v ten moment uvědomili křehkost jednobrankového vedení a až v posledních minutách rozpoutali ofenzivní koncert, plných obrovských šancí. Piatek nejprve zblízka před Joronenem netrefil balón, posléze na něj běžel sám, aby ho ani tentokrát nepřekonal a když se mu to do třetice povedlo, balón těsně nepřekročil brankovou čáru. V 87. minutě zazdil další tutovku Franck Kessié, střelou z oblasti pokutového kopu netrefil branku a zmar v neproměňování šanci podtrhl ranou do tyče Lucas Paquetá. Milánský ofenzivní uragán v závěru gól nepřinesl, a tak se domácí publikum muselo spokojit "jen" s jednobrankovým vítězstvím.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas som pozeral, Niko Špalek tam mal niekoľko zaujímavých momentov a riešení. Vo veku 22 rokov nám v Brescii vyrastá sľubný AM, ktorý by sa ak to takto ďalej pôjde mal čoskoro dočkať debutu v seniorskom reprezentačnom drese.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele