6. kolo
26.09.2018 19:00 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - SS Lazio 1:2

Lazio zvládlo nakonec poměrně ostrý střet a náročné utkání s domácím Udinese zvládlo. Přispěl k tomu především střídající Ciro Immobile, po jehož nástupu aktivnější Lazio skórovalo díky Acerbimu s Correou.

Lazio udělalo v posledních týdnech velký pokrok a jeho forma neustále roste. V rámci 6. kola italské Serie A se pátý celek ligy utkal s domácím Udinese a dobře věděl, že ho na návštěvě u Zeber nečeká nic snadného. Trenér Inzaghi se nebál minimálně rotovat s kádrem a od prvních minut vypustil na hrací plochu Correu s Caicedem nebo Badelje s Wallacem.

Ani Zebry nezůstaly domácím fanouškům nic dlužny a naději na plných 90 minut mohli mít hráči jako Scuffet, Samir, Machís, De Paul, Barák nebo Lasagna. Prostě obvyklé pilíře Velazquezovy hry. Tu v první chvíli málem narušil Joaquín Correa, který se dostal do zakončení už po sedmi minutách. Mířil však vedle.

V 18. minutě si musel dobrou zeď postavit brankář Thomas Strakosha, kterého po faulu na Lasagnu vyzkoušel Rodrigo De Paul. Jeho ránu brankář Strakosha lehce přizvedl nad bránu. Třicet minut uplynulo jako voda a větší šance jsme se stále nedočkali. O pár minut později se záložník Seko Fofana krásně uvolnil přes Luise Alberta a vystřelil, jenže jeho projektil postrádal přesnost i razanci.

Biancocelesti se ke konci první půle dostávali stále častěji k míči na vzdálenost více než přijatelnou pro střelbu. Marco Parolo hledal za obranou Joaquína Correu, jenže ten byl zastaven Williamem Troost-Ekongem. A když Machís dokázal ubránit v zajímavé pozici se nacházejícího Badelje, skončila první půle bez branek.

Což samozřejmě favorizované návštěvě z Říma nemohlo stačit. I proto vytáhl trumf zvaný Ciro Immobile a nasadil jej do hry už v 56. minutě společně s dravým bekem Durmisim. Už jenom přítomnost Immobileho na hřišti byla pro domácí hráče větším nebezpečím a bylo to na nich vidět. Navíc kýžený efekt se velmi rychle dostavil.

V 61. minutě se totiž Lazio dostalo konečně do vedení! Krásný pas od Marca Parola našel hlavu Luise Alberta. Jeho zakončení sice ještě dokázal dostat brankář Scuffet pryč, ale s dorážkou obránce Francesca Acerbiho už neudělal vůbec nic - 1:0 pro Lazio.

Římanům se povedla klíčová věc - udusit šance soupeře co možná nejrychleji. Po pouhých pěti minutách od prvního gólu jsme se totiž dočkali trefy druhé. Centr od střídajícího Durmisiho se dostal k Joaquínu Correovi, který si pohrál s obráncem před sebou a krásnou ranou propálil brankáře Scuffeta!

To ale nebylo vše, protože v 80. minutě domácí snížili! Rodrigo De Paul našel nadýchaným centrem před bránou Brama Nuytincka, který se do zakončení nádherně položil a v akrobatické poloze snížil! Srovnat pak mohl střídající útočník Łukasz Teodorczyk, který však ve skluzu minul bránu Lazia.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele