37. kolo
18.05.2019 15:00 CET
3 : 2
(3:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese slaví. Okaka se do sítě SPALu trefil dvakrát

Udinese doma slaví cennou výhru nad SPALem, kterou mu dvěma góly zajistil Stefano Okaka Chuka. Hosté zápas dokázali zdramatizovat a po skvělé úvodní desetiminutovce ve druhém dějství se dotáhli alespoň na rozdíl jediné branky.

Pro Udinese to bylo hodně důležité utkání, protože mu stále šlo o záchranu. Hráči to moc dobře věděli a od prvních minut ukazovali svou chuť vyhrát. V ochozech Dacia Areny panovala skvělá atmosféra, k čemuž vydatnou měrou přispěl povedený úvod domácích. Rodrigo De Paul opět výborně tvořil hru a už v 6. minutě vysunul parádním nákopem obránce Samira. Ten nedal brankáři Gomisovi žádnou šanci zasáhnout!

Problémy v dresu Zeber měl záložník Sandro, který musel hřiště opustit pro zranění už v 16. minutě. Na jeho místo se dostal ofenzivnější Marco D‘Alessandro, který začal soupeři ihned zatápět. Stefano Okaka se později poměrně snadno prodral do šestnáctky, ve které vymyslel jenom teatrální pád. Reputaci i chuť si napravil o tři minuty později, když Rodrigo De Paul zahrával rohový kop. Na ten si naběhl právě zkušený útočník a přesnou hlavičkou navýšil na 2:0.

První půle se SPALu opravdu hrubě nepovedla. Nedařilo se mu po herní stránce a ruku v ruce s tím šla i stránka výsledková. Aby toho neměli hosté málo a nenapadlo je náhodou snížit, přidaly Zebry další trefu. Deset minut před koncem první půle se stala naprosto identická situace. Další rohový kop posadil De Paul opět na hlavu Okaky, který naskakoval prakticky nebráněn - 3:0.

V šatně SPALu asi neproběhlo úplně příjemné povídání, ale bylo to třeba. Hosté totiž po změně stran zabrali a chtěli za každou cenu umazat ten nepříjemný náskok domácích. V 53. minutě se jim to postupně začalo dařit.

K míči se u vápna dostal kanonýr Andrea Petagna a po chytré kličce před prvním obráncem nepolapitelně zavěsil - 3:1. O pouhých šest minut později si navíc na parádní centr od Kurtiće naskočil Mattia Valoti a upravil skóre na 3:2. Byly to pro Udinese nervy, ale SPAL za tu půlhodinku už nic dalšího nevymyslel.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 by znamenala obrovský zisk pro sázkovky . Nesmí se to v žádném případě stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Fortuna má tento zápas jako lákadlo na hlavní stránce. Snad se nic nepo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele