16. kolo
15.12.2018 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ronaldova jubilejní trefa rozhodla turínské derby

Dnešní program Serie A rozhodovaly penalty. Inter Milán se nemýlil a Juventus na něj navázal ve stejném duchu. Na trefu Maura Icardiho odpověděl portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo, jehož úspěšný pokutový kop připsal tři body z derby právě Juventusu.

Turín chtěl po dlouhé době Juventus konečně porazit. Trenér Walter Mazzarri mohl počítat prakticky se všemi oporami a do ostře sledovaného a vyhecovaného utkání nasadil hráče jako Zaza, Belotti, Rincón, Ansaldi, Izzo nebo Aina. Jeho protějšek dal šanci triu Dybala, Mandžukić a Ronaldo, jehož podporovali Can s Pjanićem.

Obránci Turína měli před sebou hodně náročnou noc a to se potvrzovalo od prvních minut utkání. Stejně tak ale ukazovali, že to s nimi Ronaldo a spol. nebudou mít vůbec jednoduché. Stará dáma kombinovala převážně kolem pokutového území veterána Sirigua, který však mnoho práce neměl. Poradil si i se zakončením Cristiana Ronalda, který napálil právě někdejší oporu Paris Saint-Germain.

Sirigu se však při zákroku zranil a musel být již poněkolikáté ošetřován. I když se několikrát snažil ve hře pokračovat, nakonec to nešlo a jednička FC Turín musela ze hřiště už po dvaceti minutách. Na opačné straně se o něco zajímavějšího pokoušel Andrea Belotti, jenže ofenzivní tahoun Granaty byl příliš dobře strážen obráncem Leonardem Bonuccim.

Oba soupeři hráli opravdu na sto procent, minimálně co se týče faulů a tvrdších zákroků. Derby je v Turíně slavná záležitost a jde o hodně. I proto, že ve městě samotném má trochu překvapivě víc fanoušků právě FC. I když sudí nastavil dokonce čtyři minuty k dobru, během nich se nic výraznějšího nestalo.

Zajímavější byl poločas číslo dva. Hned po začátku druhé půle se vpřed hnal Andrea Belotti, kterého marně stíhal Miralem Pjanić. Zkušený záložník musel svého soka nakonec faulovat a dostal za to žlutou kartu. S následnou standardní situací si ale zkušená obrana Staré dámy poradila bez potíží.

Turín byl očividně při chuti a pokoušel se překvapit brankáře Mattiu Perina, který dnes dostal šanci na úkor polského veterána Szczesnyho. Když už ale byl Perin volán do akce, uměl si s tím poradit. Neohrozila ho ani přízemní rána obránce Ansaldiho, který se pokoušel svého soka překvapit střelou zpoza obránce.

Juventus dnes nebyl zcela ve své kůži a jeho kombinace postrádaly moment překvapení i větší kvalitu. V 68. minutě se mu ale vyplatil ojedinělý útok. Mario Mandžukić dobíhal míč, proti kterému vyběhl Salvador Ichazo a svého soupeře poslal k zemi! Sudí Guida neměl na vybranou a pískal pokutový kop! K němu se postavila portugalská ikona s číslem sedm a vstřelila rozhodující branku. Mimochodem to byl pro Juventus ligový gól číslo 5000!

Patnáct minut před koncem chtěli hostující Bianconeri stvrdit své vedení dalším gólem a málem by se jim to i povedlo, jenže chorvatský útočník Mario Mandžukić se podle hlavního arbitra utkání nacházel při vstřelení gólu v jasném ofsajdu.

Turínu se naopak nedařilo překonat obranný val Staré dámy a jeho zejména finální fáze postrádala kvalitu i přesvědčení. A to na hřiště nevnesl ani mladý křídelník Vittorio Parigini, který dostal asi patnáct minut. Juventus trochu překvapil nejen přílišným zdržováním hry ke konci zápasu, ale také faktem, že trenér Max Allegri nesáhl k ani jednomu střídání. Přesto si Juve poradilo a derby patří jemu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Příšerně napsanej report, to je jak balada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele