26. kolo
03.03.2019 12:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín v závěru nasázel Chievu tři branky a blíží se k pohárům

Chievo dlouho odolávalo atakům domácího FC Turín, ale nakonec odjíždí z Turína vyloženě zklamané. Býci totiž navázali na gólově bohaté zápasy 26. kola a v závěru nasázeli Chievu tři branky.

Turín vyslal do boje obvyklou sestavu s Belottim, Falquém, N‘Koulouem nebo Siriguem, zatímco Chievo kromě brankáře Sorrentina spoléhalo na dvojici útočníků Meggiorini a Djordjević. Velké problémy hostující obraně dělal určitě Andrea Belotti, který musel být často zdvojován, aby mohl být Sorrentino trochu klidnější.

Turín prakticky celou první půli obléhal pokutové území Chieva, ale jeho obrana působila velmi koncentrovaným a pevným dojmem. Býci asi nečekali, že budou mít takové potíže najít skulinku, kterou by jejich útočníci mohli dostat míč až k Sorrentinovi. Před něj sice létal jeden centr za druhým, jenže přesnost jim chyběla a Sorrentino si s nimi poradil vždycky velmi jistě.

O první střelecký pokus celého zápasu se postaral Riccardo Meggiorini až ve 30. minutě, ale nedal své ráně dostatek přesnosti. Domácí brankář Sirigu musel do konce první půle řešit v podstatě jen jednu šanci, kterou se staral rána Filipa Djordjeviće. Právě ten se dostal k obrovské šanci ve 49. minutě. Centrovaný míč od Depaoliho mu skončil u nohou a Djordjević dokonce dvakrát mohl pálit. V obou případech ale mířil jen do ležícího brankáře Sirigua!

O pět minut později se na hřišti zjevil Simone Zaza a s ním se ofenziva Býků značně zkvalitnila. Andrea Belotti nejprve prodlužoval míč za sebe na Zazu, ale tentokrát jejich spolupráce ještě ovoce nenesla. V 67. minutě hlavičkoval na zadní tyči Belotti skoro sám, ale jen těsně mimo!

V 76. minutě už to ale Býkům konečně vyšlo a obrana Chieva kapitulovala. Dlouhý výkop od Sirigua se dostal až k Belottimu, který ze vzdálenosti asi třiceti metrů mířil přesně a Sorrentino plachtil marně!

A to nebylo všechno. Střídající Tomás Rincón ve druhé minutě nastavení sebral míč Dioussému, potáhl míč a dvacet metrů od brány s pomocí teče překonal Sorrentina. Dioussé následně nešikovně prodloužil míč za sebe, Simone Zaza obral posledního obránce před sebou a prostřelil i Sorrentina - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele