32. kolo
14.04.2019 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Turín se rozešel s Cagliari smírně; padly tři červené karty

Turín na domácí půdě pouze remizoval s Cagliari a jeho výkon opět nebyl ideální. Zápas na Stadio Olimpico se nesl v hodně vyhecovaném duchu a nakonec jsme se dočkali tří červených karet.

Turín bojoval o Evropu a potřeboval další tři body, aby svou naději ještě přiživil. Proti sobě měl ale hodně složitého soupeře, protože když má Cagliari den, jen těžko se nechá zastavit. Že to bude hodně vyhecovaná bitva, o tom nás přesvědčily první minuty. V nich se totiž hráči na obou stranách do sebe pouštěli až příliš často za hranicí pravidel.

V deváté minutě se k míči dostal záložník Daniele Baselli a zpoza vápna pálil velmi dobře. Brankář Alessio Cragno ale předvedl ještě lepší zákrok a míč vyrazil aspoň na rohový kop. Dost práce měl i jeho protějšek, zkušený Salvatore Sirigu. Toho se pokusil ohrozit Artur Ioniţă, jehož velmi povedenou ránu zastavilo až břevno za zády zkušeného veterána! Po třiceti minutách musel hřiště opustit zraněný Lorenzo De Silvestri, s nímž odešla velká část defenzivní jistoty Býků.

Před koncem první půle se João Pedro dostal do zakončení z levé strany vápna, ale jeho pokus skončil v moci Sirigua. Festival žlutých karet pokračoval i ve druhé půli, ale k tomu se konečně přidaly i góly. V 52. minutě si první zásah utkání připsal na konto Simone Zaza, který dopravil do sítě balon po zpětné nahrávce od Armanda Izza - 1:0.

Turín mohl brzy vést o dvě branky, ale to byl musel Daniele Baselli rozehrát volný přímý kop mnohem lépe. Álex Berenguer zkoušel překvapit hostujícího brankáře střelou z dálky, jenže rána mu nesedla. Brankář Sirigu se zase musel ukázat poté, co jeho reflexy vyzkoušel Leonardo Pavoletti.

Jen o čtyři minuty poté si domácí vše sami zkomplikovali. Simone Zaza totiž zřejmě nějakým peprným slůvkem počastoval sudího a ten mu ukázal rovnou červenou kartu! A Cagliari se své šance chopil ihned. Luca Cigarini našel krásným pasem Leonarda Pavolettiho, který přesnou hlavičkou o zem překonal brankáře Sirigua! Gól sice původně neplatil, ale sudí Irrati jej po konzultaci s VARem uznal. V samém závěru dostali červené karty ještě hostující Pellegrini s Barellou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele