13. kolo
25.11.2018 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - Chievo Verona 0:0

Neapol nezvládla utkání s Chievem tak, jak si přála, a Chievo může slavit. S jasným favoritem utkání totiž dokázalo uhrát cenný bod za remízu bez branek! Ani herně to pro Neapol dnes nedopadlo moc dobře a kromě tyče nepředvedli Partenopei téměř nic zajímavého.

Neapol čeká hodně důležitý zápas v Lize mistrů a chtěla se na něj připravit tím nejlepším možným způsobem. Ideální šanci k tomu měla dnes odpoledne proti Chievu, které je až na poslední příčce. Na nedostatek kvality si fanoušci Neapole stěžovat nemohli, protože od prvních minut nastoupila esa jako Mertens, Insigne, Callejón, Zieliński nebo Albiol s Koulibalym.

Hráčům Chieva bylo jasné, kdo dnes bude favoritem, takže se od prvních minut soustředili spíše na pečlivou obranu. Když už se ale dostali do šance, tak to stálo za to. Jako při ráně ze standardní situace, kterou napálil Sergio Pellissier dobře přes zeď, i když těsně vedle tyče! Na opačné straně se do šance hnal Kevin Malcuit, jehož ránu hostující obránci nakonec dobře zablokovali na rohový kop.

Partenopei drželi míč na svých kopačkách a Chievu jej v podstatě nepůjčovali, ale vše se odehrávalo dost daleko od brány Mussi Volanti. Ve 27. minutě se do šance po Malcuitově pasu cpal José Callejón, který po souboji s Joelem Obim upadl na kraji vápna. Sudí však nedovolený zákrok neviděl a penaltu tudíž nepískal. O chvíli později si na delší pas na zadní tyči nabíhal opět agilní Callejón, jemuž balon těsně před střelou vypíchl pozorný Barba.

Další z mnoha centrů do vápna Chieva Mertens zakončit nedokázal a je pravda, že s urostlými stopery Chieva měli oba útočníci Neapole dnes až příliš práce. Krátce po změně stran Diawara našel Insigneho, který ještě nahrával Mertensovi. Belgický útočník však na pořádnou střelu neměl dostatek času.

Chievo se moc často k míči nedostávalo a když už se mu to povedlo, přišlo o něj velmi brzy a často zbytečně. Střídající útočník Arkadiusz Milik se hnal do šance jen krátce po svém nástupu na trávník, ale do zakončení se nedostal díky pozornému obránci Rossettinimu. José Callejón se po dlouhém nákopu nakonec dostal až do vápna a obhodil si posledního obránce, jenže místo střely volil jen nepřesnou nahrávku!

V 77. minutě Neapoli mnoho nescházelo, aby se v utkání dostala do vedení. Útočník Dries Mertens si totiž navedl míč na pravačku a vypálil, jenže za překonaného Sorrentina zaskočila jeho tyč, od níž se balon odrazil mimo! V 90. minutě ještě na pas od Allana naskakoval Koulibaly, který zakončil v krkolomné pozici a na zádech s Rossettinim jen těsně vedle hostující tyče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele