35. kolo
05.05.2019 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Neapol si zajistila Ligu mistrů

Fotbalisté Neapole si tři kola před koncem soutěže definitivně zajistili Ligu mistrů, rozhodla o tom domácí výhra nad Cagliari, která se ale vůbec nerodila lehce. Parthenopei po brance Leonarda Pavolettiho prohrávali a vyrovnat dokázali až tři minuty před koncem, přičemž rozhodující branku vstřelil z pokutového kopu až v osmé minutě nastavení Lorenzo Insigne.

Neapoli se v poslední době tolik nedařilo a velké zklamání pro její fanoušky znamenalo vyřazení ve čtvrtfinále Evropské ligy od Arsenalu. Svěřenci Carla Ancelottiho chtěli porážku odčinit a proti Cagliari si definitivně zajistit druhé místo a tím pádem i účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Domácí tým byl v prvním poločase aktivnější, ale poměrně dlouho si nedokázal vytvořit čistě stoprocentní gólovku. Nejblíže gólu byl v prvním poločase Allan, jehož střela z otočky skončila těsně vedle a na zadní tyči na ní nedosáhl ani Koulibaly. Cagliari drželo ofenzivu Neapole na uzdě a do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas přinesl více gólových příležitostí a především branek. Mertens ještě z dobré pozice přestřelil a v 66. minutě šokoval stadion San Paolo Leonardo Pavoletti. Cagliari sehrálo krásnou akci, kdy Deiola poslal přihrávku do vápna, Barella jí efektivní patičkou vrátil na vápno a Leonardo Pavoletti umístěnou ranou k tyči poslal Cagliari do překvapivého vedení.

Neapol si následně vytvořila velký tlak a činit se musel zejména brankář Cragno, který v 83. minutě tygřím skokem zlikvidoval hlavičku Mertense. Domácí výběr se zaslouženě dočkal vyrovnání tři minuty před koncem po krásném Ghoulamově centru, který poslal hlavou za Cragnova záda Dries Mertens. Parthenopei ještě mysleli na zvrat a v závěru utkání vrhli veškeré síly do útoku. V páté minutě nastavení došlo ve vápně Sardiňanů k penaltové situaci po Cacciatoreho hraní rukou a sudí nakonec po shlédnutí VAR nařídil pokutový kop. Lorenzo Insigne penaltu v pohodě proměnil a poslal Neapol do Ligy mistrů. U závěrečného hvizdu už chyběl hostující Artur Ionita, jenž dostal ještě před exekucí pokutového kopu červenou kartu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele