34. kolo
28.04.2019 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Janov jede z Ferrary jen s bodem, který pro něj zachránil Lapadula

SPAL na domácí půdě stadionu Paolo Mazza jen remizoval s Janovem a především pro hosty je to další těžká ztráta. V první půli obstaral gól domácích obránce Felipe, zatímco pár minut po svém nástupu na hřiště se prosadil hostující Lapadula.

Janov se potácí až na 16. místě, takže každý bod je pro něj dobrý. Poslední tři místa se ale stále hodně přibližují. Proto chtěl dnes za každou cenu vyhrát. SPAL je na tom mnohem lépe a spočívá v klidném středu tabulky. SPAL byl i v dnešním utkání aktivnějším týmem a málem se dostal do vedení už ve druhé minutě. Floccari si nabíhal za obranu Janova na první kolmou přihrávku od Farese, jenže na poslední chvíli ho odstavil vracející se Zukanović.

Na opačné straně spálil obrovskou šanci Cristian Kouamé, který si naběhl za obranu na dlouhý pas od stopera Güntera. Jemným obloučkem dokázal dokonce překonat brankáře Viviana, jenže za toho zaskočilo břevno, které odeslalo radost z gólu opět jen do teoretických mezí. V dalším duelu Kouamého zabrzdil skvěle vybíhající brankář osobně.

Po třiceti minutách hry Faresův centr našel volného Floccariho, který si jej ve vápně zpracoval a pokusil se o střelu. V ideální šanci ale vedoucí branku nedal, protože překvapivě pálil hodně vysoko nad! Centrované míče celkově dělaly Janovu velké potíže a není divu, že právě po dalším pasu od rohu šli domácí do vedení. Kurtićův centr prodloužil Lazzari za sebe, kam si naběhl Felipe a prudkou hlavičkou otevřel skóre!

V závěru první půle zakončoval více než solidně Fares, jenže s jeho dělovkou ze třiceti metrů si brankář Radu poradil. Do druhé půle už nastoupil Gianluca Lapadula, což mělo na vývoj utkání velký vliv.

S jeho přítomností se Janov hnal za vyrovnáním mnohem přesvědčivěji. V 56. minutě už mu to konečně vyšlo. Lépe hrající tým dlouhým nákopem dostal míč do vápna SPALu, ve kterém vznikl velký chaos. Nejlépe se zorientoval právě Lapadula, jehož akrobatický pokus skončil za zády brankáře Viviana! V 75. minutě málem SPAL dal další branku, ale po šanci Kurtiće vykopl míč z brankové čáry Romero!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele