24. kolo
17.02.2019 12:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Fiorentina ve zvláštním utkání rozstřílela SPAL

Fialky dokázaly bodovat ve Ferraře, k čemuž jim hodně pomohl hodně nevídaný výrok sudího. I díky tomu dokázaly otočit utkání s domácími, kteří po brance Petagny vedli. Fiorentina se ale pak rozjela a svému soku nasázela čtyři góly.

Domácí spoléhali na Antenucciho s Petagnou, které podporovali Fares nebo Kurtić s Lazzarim. Stefano Pioli chtěl opět tři body a k tom mu měli pomoci hráči jako Gerson, Veretout, Benassi nebo Muriel.

Hned od úvodu se Fialky hnaly dopředu a v první šanci se ocitl tahoun Chiesa. Jeho snahu po náběhu do vápna ale brankář Viviano nakonec s pomocí svých obránců uhasil. Poradil si i s dalším útokem Violy, který zprostředkoval mladý záložník Gerson. K němu se dostal míč u vápna, Gerson obešel prvního protihráče a vypálil do protipohybu brankáře Viviana. Ten si ale poradil a míč skvěle vyrazil!

Viola skvěle napadala, ale nevyhnula se občasným útokům SPALu. Jeden takový táhl zkušený útočník Antenucci a postupoval z úhlu na bránu hodně odvážně. Na poslední chvíli se však do jeho nahrávky na penaltu vrhl Milenković, který ve skluzu odvrátil míč na roh. Na opačné straně se k ráně po nahrávce od Biraghiho propracoval útočník Luis Muriel, jenže jeho snahu mu pokazilo břevno!

V pokutovém území SPALu se skácel k zemi pronikající Chiesa, ale sudí Pairetto penaltu nepískal. Gól tak padl na opačné straně. Biraghi vymyslel hodně špatnou nahrávku dozadu a balon získal Antenucci. Ten proběhl až k vápnu, kde našel Valdifioriho. Jeho ránu sice ještě Lafont vyrazil, ale na dorážku od nepokrytého Petagny už neměl sebemenší nárok - 1:0.

Fiorentina se s něčím podobným nehodlala smířit a napnula své síly do útoku. Chiesa ještě z úhlu pálil mimo, ale o dvě minuty později se krásnou ránou prezentoval Edimilson Fernandes. Z hranice pokutového území se opřel do míče a sledoval, jak se Viviano jen marně natahuje!

Po změně stran vymyslel Chiesa další krásnou vybídku pro nabíhajícího Gersona, jenže toho pokryli obránci domácích. V 77. minutě nastala hodně kuriózní situace, která výrazně změnila ráz utkání. SPAL se ubránil ataku Chiesy a hnal se do protiútoku. Fares prošel k vápnu a našel v něm Valotiho, který prostřelil Lafonta.

Jenže sudí zkontroloval celou akci na videu a došel k závěru, že při předchozí akci Chiesy přeci jen došlo k faulu. Tudíž nejenže odvolal gól SPALu, ale ještě nařídil pokutový kop pro Fialky! K ní se postavil Jordan Veretout a zkušeně proměnil!

Tenhle gól dostal Fiorentinu na koně a SPAL byl v krizi. Tu jen potvrdil střídající Giovani Simeone, který v 81. minutě vybojoval míč, přesprintoval s ním půlku hřiště a dělovkou k tyči navýšil vedení. A to nebylo všechno, protože dvě minuty před koncem chybovali domácí v rozehrávce a Gerson s ním doběhl až do zakončení. Viviano už byl bezmocný - 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele