9. kolo
21.10.2018 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Parma Calcio - SS Lazio 0:2

Parma statečně bojovala a Laziu byla hodně nepříjemným soupeřem, ale její obrana nakonec nevydržela. Římané vyloupili stadion Ennio Tardini díky skvěle zvládnutému závěru, protože během posledních deseti minut se trefili Immobile s Correou.

Parma byla odhodlaná získat maximum bodů a překvapit silnějšího soupeře, což se jí už několikrát v sezoně povedlo. K tomu jí měli pomáhat hráči jako Bruno Alves, Roberto Inglese nebo Luigi Sepe. Hosté se chtěli dobře připravit na důležité utkání Evropské ligy s Marseille a trenér Inzaghi k tomu využil všechny své opory.

Utkání začalo poměrně loudavým krokem a od prvních minut Lazio pečlivě budovalo svou převahu. Kombinovalo kolem vápna a soupeře moc k míči nepouštělo. Parma soupeři jeho útoky ulehčovala, protože kdykoli se dostala k balonu, rázem o něj často velmi snadno přišla. Delší kombinační nudu ukončil ráznou střelo Senad Lulić, který však mířil nad bránu.

Parma hraje na protiútoky a tento styl má skvěle secvičený. Lazio si muselo dávat pozor po dvaceti minutách, když si na nákop dopředu naběhl rychlík Roberto Inglese a přesprintoval Acerbiho v roli posledního hráče. Po několika kličkách ve vápna však Ingleseho rána mířila vedle. O chvíli později fauloval Lucas Leiva u vápna a Leo Štulac vyslal z následné standardní situace dobrou střelu, ovšem těsně vedle.

Ke konci první půle se Lazio ještě pokusilo dvakrát zahrozit. V prvním případě ránu z bezprostřední blízkosti likvidoval brankář Luigi Sepe, následně se dva hráči Lazia srazili při pokusu dostat míč do brány. Parma měla rovněž velké štěstí, protože Lazio dnes trápila koncovka. To dokázal například Ciro Immobile, který se pět minut po změně stran dostal ke střel z úhlu, ovšem minul.

Tempo hry se zvyšovalo a přispěla k tomu i Parma. Nejprve musel brankář Strakosha likvidovat šanci Siligardiho a v 55. minutě mu pomohli obránci. Antonio Barillà skvěle zpracoval míč a nůžkami vrátil před branku, kde byl Antonio Di Gaudio. K němu ale na poslední chvíli přispěchali obránci a nenechali ho zakončit podle představ.

Dnes nevýrazného Luise Alberta vystřídal v 57. minutě mladík Joaquín Correa, který vnesl do hry Lazia více techniky i překvapení. Correa hledal u vápna spoluhráče Patrica, který si míč zpracoval a dokonce i vypálil, ovšem mířil jen těsně vedle tyče! V 80. minutě už mělo Lazio víc štěstí. Střídající Valon Berisha byl ve vápně faulován a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Ciro Immobile a ranou pod břevno proměnil!

Tři minuty před koncem se po kombinaci s Correou Immobile dostal opět do zakončení, ale v tomto případě jej brankář Sepe vychytal! V opačném gardu už to bylo lepší. Ciro Immobile místo střely nahrával na špatně obsazeného Correu, který v 94. minutě upravil na konečných 2:0 pro Biancocelesti.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele