21. kolo
27.01.2019 15:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

SPAL předvedl neuvěřitelný obrat a v Parmě zvrátil dvoubrankové manko

Neuvěřitelný obrat s neuvěřitelnou dávkou štěstí předvedl SPAL na půdě Parmy. Domácí celek byl před zápasem mírnějším favoritem a i průběh utkání nasvědčoval tomu, že Parma získá body. Jenomže domácím byl dvoubrankový náskok málo, SPAL dokázal výsledek z 0:2 otočit na 3:2 a zvítězit, přičemž ještě přežil další velké příležitosti hráčů Ducali.

SPAL zvítězil, ale do zápasu nevstoupil vůbec dobře a po faulu na Ingleseho daroval domácím už v 10.minutě pokutový kop. Sám postižený Roberto Inglese střelou k tyči penaltu proměnil a Parma vedla 1:0. Domácí byli navíc při chuti a další gól Roberta Ingleseho nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení.

Parma držela zápas pevně ve svých rukou a v 54.minutě vedla už 2:0, když Gervinhovu střelu do břevna dorazil za Vivianova záda Roberto Inglese a svojí druhou brankou v zápase přiblížil domácímu týmu tři body. SPAL se však ani za tohoto stavu nevzdával. Dvacet minut před koncem se na trávník dostal Valoti a hned ze své první šance dokázal snížit. Valoti si naskočil na načechraný Lazzariho centr a hlavou vrátil SPAL do hry.

A nakonec to netrvalo dlouho a SPAL dokonce na stadionu Ennio Tardini vyrovnal. Pět minut po Valotiho brance udeřil rovněž ze vzdušného prostoru Andrea Petanga a srovnal na 2:2! Parma mohla znovu vést, Inglese a Gervinho mohli korunovat povedený výkon vítěznou brankou, ale šance, které si v této fázi utkání vypracovali, nedokázali proměnit a to je později muselo hodně mrzet. SPAL totiž tři minuty před koncem završil neuvěřitelný obrat. Mohamed Fares vypálil z hranice šestnáctky přesně k tyči, brankář Sepe se jen ohlédl a domácí příznivci nevěřili vlastním očím. V nastavení promarnil další tutovku Inglese, když zblízka netrefil branku a Parma doslova prohrála "vyhraný" zápas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
FC Parma

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele