7. kolo
30.09.2018 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Parma Calcio - Empoli FC 1:0

Fotbalisté Empoli zabředávají do čím dál větší krize. V nedělním utkání nezvládli souboj s Parmou a zůstávají předposlední. O jedinou branku zápasu se postaral zkušený útočník Pobřeží slonoviny Gervinho.

Loni Empoli ovládlo druhou nejvyšší soutěž a mimochodem Parmu dvakrát porazilo, ovšem v Serii A je situace docela jiná. Svěřenci trenéra Andreazzoliho potřebovali toto utkání zvládnout, jenže na Ennio Tardini se nedokázali ani jednou prosadit.

V 17. minutě přitom měli hosté první příležitost, Zajc z dobré palebné pozice Sepeho nepřekonal. Na druhé straně si připsal zákrok i Terracciano, jehož protáhla pumelenice Barilly. Parma začínala být o poznání nebezpečnější a zatímco ve 28. minutě zůstala její příležitost ještě nevyužita, o pět minut později už Ducali slavili. Barilla načasovanou přihrávkou vysunul rychlonohého Gervinha a útočník z Pobřeží slonoviny z úhlu překonal Terracciana. Empoli na nic nečekalo a ještě do poločasu Parmu přimáčklo k vlastní šestnáctce. Zajc měl hned dvě tutovky a především ta druhá měla skončit brankou, jenže Sepeho zachránila branková konstrukce.

Hosté pokračovali v náporu i po změně stran a Parma se jenom bránila. Nutno však podotknout, že velmi úspěšně. Tlak Azzurri postupně otupil a po brankových příležitostech se na obou stranách jakoby slehla zem.

Až v 81. minutě byli hosté blízko k vyrovnání. Bennacer si naběhl na přihrávku a takřka jistý gól odmítl výtečným zákrokem Sepe. Brankář Parmy byl klíčovou postavou vítězství, v nastavení totiž ještě dokázal vytáhnout na rohový kop střelu La Guminy. Parma převahu soupeře zvládla a do tabulky získala vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele