15. kolo
09.12.2018 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chievo v oslabení ubránilo s Parmou remízu

Parma musí být lehce zklamaná, protože na domácí půdě jen remizovala s Chievem Verona. A to přesto, že dvacet minut hrála v početní výhodě po vyloučení hostujícího Fabia Depaoliho.

Ducali byli doma jasným favoritem zápasu a Chievo se svými potížemi a strádáním pro ně mělo být snadnou kořistí. Jenže od prvních chvil bylo jasné, že tohle Chievo bude bojovat. Parmě se navíc nedařila rozehrávka a její hráči velmi často kombinaci kazili. K tomu se přidalo množství faulů, takže utkání minimálně v jeho první fázi nebylo zrovna pastvou pro oči.

První větší šanci si po 15 minutách připsal zkušený veterán Sergio Pellissier, který předskočil obránce a centr ze strany se snažil nasměrovat mezi tři tyče. To se mu ale o pár centimetrů nepovedlo. Po dalších pár minutách se po parádním obloučku do vápna k voleji dostal Barilla, který namířil míč k zadní tyči. Tam se však včas přesunul i brankář Sorrentino. K ráně se dostal také Rigoni, jehož zakončení však nemohlo mít šanci na úspěch.

Valter Birsa se před koncem první půle pokoušel ve vápně o nůžky, ale balon netrefil ideálně. Chievo však vzápětí udeřilo. Pouhou minutu po návratu obou jedenáctek na hřiště se Sergio Pellissier dostal k zakončení a mířil na zadní tyč, jenže míč mu sjel z kopačky. Původně zamýšlená střela se tak stala přesnou nahrávkou na mladíka Mariusze Stępińskiho, který už se nemýlil!

Parma se ale přesto nevzdala a ihned se pustila do útočení. V 54. minutě své snažení dotáhla k úspěšnému konci, když po faulu Barby kopal standardní situaci Bruno Alves. A kopl to parádně, protože míč zaplul k tyči a Sorrentino plachtil vzduchem zbytečně - 1:1.

Dvacet minut před koncem dostala Parma další impuls, protože Chievo muselo dohrávat o deseti mužích! Mladík Depaoli fauloval těsně před vápnem a po druhé žluté kartě musel hřiště opustit. Parma mohla i vést, když v 89. minutě propadl míč k Robertu Inglesemu a útočník si ho nikým neatakován připravil na pravou nohu. Jenže z území pokutové značky pálil jen do tyče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele