12. kolo
09.11.2018 20:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Frosinone Calcio - ACF Fiorentina 1:1

Fiorentina nakonec nedotáhla utkání s Frosinone ke třem bodům a v páteční předehrávce 12. kola s domácími jen remizovala. Fialky dostal do vedení záložník Marco Benassi po změně stran, jenže minutu před koncem výstavní ranou srovnal mladík Andrea Pinamonti.

O favoritovi zápasu nemohlo být sporu a trenér Stefano Pioli už výběrem sestavy jasně ukázal, že nehodlá svého soka podcenit. Šanci dostali Milenković, Pezzella, Benassi, Gerson nebo Pjaca se Simeonem. Domácí Frosinone se spoléhalo především na Campbella, Ciofaniho, Sportiella nebo Zampana s Goldanigou.

Fialky začaly mnohem lépe a od prvních minut ukazovaly, kdo bude na hřišti pánem. Frosinone málem stálo příliš draho, když Capuano ztratil míč u vlastního vápna. Chiesa však zajímavou akci nedokončil. Mladého italského útočníka posléze hledal Jordan Veretout a jeho nahrávka měla oči, jenže Chiesu zastavil zdvižený praporek.

V 11. minutě se Joel Campbell opřel do míče ve vápně a krásnou ranou dostal míč po rohovém kopu do sítě, jenže sudí si všiml předcházejícího útočného faulu a branku neuznal. Na delší rozehrávku Violy se už nemohl dívat mladík Gerson a vypálil ze střední vzdálenosti, jenže na brankáře Sportiella si nepřišel.

Pět minut před koncem první půle našel Gerson krásným obloučkem za obranu Capuana, který se snažil před Simeonem odvrátit míč. Od jeho ramene se ale balon dostal do tyče! Marco Pjaca ke konci poločasu ještě zkusil propagační střelu, ale spíše na efekt.

Ovšem pouhé tři minuty po návratu obou jedenáctek na hřiště už se hostující fanoušci dočkali gólu. Federico Chiesa si poradil na straně vápna dokonce s dvojicí protihráčů a dokázal i odcentrovat na bližší tyč. Tam si naběhl záložník Marco Benassi a hlavou v krkolomné pozici poslal hosty do vedení!

Frosinone sympaticky nesložilo zbraně a dočkali jsme se od něj několika zajímavých pokusů. Chibsah hledal nebezpečně Ciofaniho, jenže domácí kapitán vybojoval jen vhazování. Po hodině hry se na trávník dostal mladý útočník Andrea Pinamonti a bylo to pro domácí Frosinone zlaté střídání.

Pinamonti od prvních chvil na hřišti ukazoval obrovskou chuť být u míče a neustále zaměstnával obránce Fialek. Prudkým centrem se o chvíli později prezentoval Zampano, ale v pokutovém území se dostal nejvýše pouze brankář Alban Lafont. Do zakončení se po chybě obránce Huga dostal i mladík Cassata, jenže jeho rána z otočky mladého Francouze Lafonta nepřekvapila.

Překvapila ho až rána střídajícího Andrey Pinamontiho. Odchovanec Interu Milán totiž v 90. minutě pálil lépe než před chvílí Chiesa a nádhernou ranou ze třiceti metrů nedal brankáři Lafontovi žádnou šanci zasáhnout! Frosinone do konce nastavení už remízu udrželo a může děkovat výstavní pumelici mladíka Pinamontiho, která mu získala konečný bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele