24. kolo
17.02.2019 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Empoli přejelo Sassuolo a získalo důležité tři body

Hráči Empoli ukončili více jak dvouměsíční čekání na vítězství a doma překvapivě snadno přejeli Sassuolo 3:0. Tři body jsou pro Azzurri obrovskou vzpruhou, v boji o záchranu totiž minimálně na pár hodin přeskočili Boloňu a jsou mimo sestupové příčky.

Sassuolo sice bylo v úvodních minutách aktivnější, ale domácí se postupně osmělili a ve 22. minutě byli blízko vedoucímu gólu. Di Lorenzo pěkně patičkou posunul balón na Krunjiće, jenž z první orazítkoval břevno. Hosté důrazného varování Empoli nedbali a po půlhodině hry už prohrávali. Rade Krunjić si s balónem na noze prošel až do vápna, kde obloučkem překonal brankáře Consigliho. Než se Sassuolo stačilo z inkasované branky vzpamatovat, obdrželo druhý gól. Jen tři minuty po Krunjićově brance našel Farías zpětnou přihrávkou volného Afriyie Acquaha a ten střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Neroverdi se vzpamatovali až v závěru poločasu,kdy mohli snížit, jenomže Sensi po pěkné akci orazítkoval tyčku, ovšem i kdyby hostující hráč skóroval, branka by kvůli ofsajdu neplatila. Roberto De Zerbi si na druhý poločas přichystal hned dvojí střídání, ale ani to hře Sassuolu nepomohlo. Po Berardiho přihrávce nezakončil před brankou Boubacar a pak Empoli zasadilo rozhodující úder. Diego Farías prošel obranou Sassuola jako nůž máslem a přízemní střelou potřetí překonal golmana Consigliho.

Do konce utkání sice zbývala půlhodina, ale všem bylo jasné, že Empoli už si vedení vzít nenechá. Sassuolo ještě mělo možnost korigovat, ale střelu Locatelliho vyrazil Dragowski.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele