12. kolo
11.11.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Empoli FC - Udinese Calcio 2:1

Empoli dřív hrávalo skvělý fotbal, ale bez výsledků. Dnes si prohodilo náhled na život a po nepříliš dobrém výkonu vítězí nad Udinese.

Trenér Udinese Julio Velazquez hraje v podstatě každým duelem o místo, takže dnešní Udinese mělo vypadat hodně odhodlaně. První minuty to splnily do puntíku. Udinese začalo hodně odvážně a do první šance se už po sedmi minutách dostal Kevin Lasagna. Tečoval míč po centru ze strany, ale jeho akrobatické zakončení se nesetkalo s úspěchem.

Do hlavičkového souboje s obránci Empoli se posléze pustil také Rodrigo De Paul, ale ani on neuspěl. Brankáře Ivana Provedela pořádně vylekal svou hlavičkou také Seko Fofana a Provedel musel ukázat hodně rychlé reflexy, aby míč letící pod břevno brány dokázal vyrazit mimo! O chvíli později už ani Provedel nestačil. Branka z toho přesto nebyla, protože rychlý kontr poslal krásnou střelou Lasagna jen do břevna!

Empoli se probudilo až krátce před koncem prvního poločasu. Traorè se dobře uvolnil na pravé straně a vyslal míč do před brankového prostoru. Tam jen těsně před dobíhajícím Mihou Zajcem odkopl míč téměř z brankové čáry obránce Samir. Ve 41. minutě už ale ani obránci Udinese nestačili. Bojovník Francesco Caputo se míče nevzdal a před vápnem ho dostal pod kontrolu. Pak jej poslal na Mihu Zajce, který přesnou ranou změnil stav skóre!

Pro Udinese to bylo v tu dobu hodně složité, protože hrálo jednoznačně lépe a kontrolovalo utkání, ale nedařilo se mu v koncovce. Dnes zkrátka vůbec nemělo štěstí. A po změně stran to nebylo lepší. Rade Krunić nadzdvihl míč po rohovém kopu a na to ze všech nejlépe reagoval Francesco Caputo - 2:0!

Další zajímavou ránu na bránu Udinese vyslal Traorè, jenže brankář Musso se opravdu předvedl a jeho dělovku vyrazil! Empoli rozhodně nehrálo lépe, ale o dvě branky vedlo. Zebry daly gól v 75. minutě, ale dlouho z něj radost mít nemohly. Sudí jej totiž pro ofsajd správně neuznal. Udinese dnes nebylo přáno, což potvrdila minuta 77., protože Udinese zahrávalo pokutový kop. Ten však De Paul poslal mimo!

Přeci jen se však Udinese dočkalo snižující branky. Centr ze strany dokázal do sítě poslal Ignacio Pussetto, který snížil na 2:1! V závěru ještě musel skvělý reflex ukázat Provedel, aby zabránil ve skórování D‘Alessandrovi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele