37. kolo
19.05.2019 15:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Empoli si hravě poradilo s Turínem a ukončilo jeho pohárové naděje

Turín FC se do Evropské ligy nakonec nepodívá. Rozhodla o tom jeho dnešní porážka na půdě Empoli. To se naopak mohlo radovat, protože se dostalo mimo sestupové pásmo a rapidně zvýšilo své šance na záchranu.

Bitva o všechno. Na jedné straně stál domácí tým, který usiloval o záchranu a potřeboval získat víc bodů než Janov. Na opačné straně přijeli Býci z Turína, které by výhra mohla dostat blíž k pohárové Evropě. O motivaci obou soupeřů tedy bylo rozhodně postaráno. Větší chuť a touha vyhrát ale vyzařovala z týmu trenéra Andreazzoliho. Empoli se tlačilo do zakončení a rychle odebíralo svému soupeři míče od kopaček.

Farías ve dvanácté minutě potáhl míč k pokutovému území a pokusil se technicky překonat Sirigua, který měl plné ruce práce. Ve 27. minutě už ale kapituloval. Hostující obrana nedokázala odvrátit míč dost daleko a od Pajače se balon dostal k Acquahovi. Někdejší záložník Turína napřáhl a ve vápně namířil míč na vzdálenější tyč!

Turín mohl kontrovat prostřednictvím svého kapitána. Andrea Belotti si ve vápně počkal na skvělý centr od Ainy a razantně vyzkoušel Dragowskiho schopnosti! První půle ale jinak mnoho fotbalových momentů nenabídla. Druhá byla o mnoho lepší. V 53. minutě se do hry dostal záložník Iago Falqué a jen o tři minuty později dokázal po nahrávce Belottiho krásným technickým obstřelem překonat Dragowskiho.

Šance Turína ale brzy vzaly za své. V 65. minutě je načal Matteo Brighi, který byl na hřišti jen minutu! I to mu ale stačilo, aby doklepl míč do sítě. Celou akci vymyslel Di Lorenzo, který perfektně zakončoval předchozí šanci a kterou obrana Býků opět nepohlídala.

Za dalších pět minut se na střeleckou listinu přidal i dnes výtečně hrající obránce Giovanni Di Lorenzo. Na zadní tyči ho nikdo nepohlídal, Di Lorenzo udělal zasekávačku před prvním obráncem a poslal míč k tyči - 3:1.

Velmi zmatená a nekoncentrovaná obrana Turína dostala další úder ještě v 89. minutě, když Farías našel ve vápně nebráněného Francesca Caputa. Ten už se před brankářem Siriguem nemýlil a překonal ho snadno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele