26. kolo
02.03.2019 15:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Divočina v Toskánsku: Empoli remizovalo s Parmou 3:3

Pořádnou divočinu nabídlo utkání italské soutěže mez toskánským Empoli a Parmou. Hosté na stadionu Carla Castellaniho pokaždé vedli, jenomže Azzurri dokázali vždy zareagovat a nakonec vybojovat remízu 3:3. Prosadilo se přitom hned šest různých střelců, za domácí vsítili gól Dell'Orco, Caputo a Silvestre, zatímco za Parmu stříleli Gervinho, Rigoni a Alves.

Utkání v Toskánsku rozhodně nenudilo. Empoli potřebovalo zvítězit aby zlepšilo své vyhlídky na záchranu a tři body potřebovala i Parma, které se v posledních zápasech přestalo dařit. Empoli sice začalo lépe, ale Farías přízemní střelou Sepeho nepřekonal, zatímco na druhé straně se to po "hokejové" kličce podařilo rychlonohému Gervinhovi. Parma díky němu rychle vedla 1:0. Z vedení se Ducali radovali pouhých pět minut, pak totiž zafungovala spolupráce Faríase, jenž ve vápně vymyslel přesnou přihrávku na Dell'Orca a ten neměl problém trefit odkrytou branku a vyrovnat.

Od vyrovnání Empoli převzalo iniciativu, bylo častěji na balónu, jenomže do vedení šla opět Parma. Těsně před koncem prvního poločasu zakroutil balón do vápna Alves a Luca Rigoni hlavou vrátil vedení na stranu Ducali.

Ani opětovné vedení hostům nevydrželo. Zhruba po hodině hry fauloval v šestnáctce Caputa Gagliolo a sudí odpískal pokutový kop. Francesco Caputo se rozhodl penaltu zahrávat a i když trefil směr, kam skákal Sepe, balón do sítě poslat dokázal. Empoli pak bylo znovu lepší, vytvářelo si šance, ale neuvěřitelně spalovalo. Krunićovu střelu vyrazil Sepe, za chvíli si na hostujícím brankáři vylámal zuby i Farías a světe div se, v 82.minutě Parma zase udeřila. Radost Bruna Alvese sice nemohla být bezprostřední, protože branku dlouho zkoumalo video, ale nakonec se o žádný přestupek nejednalo a gól platil. Parma na Empoli potřetí vedla, ale zápas do vítězného konce dotáhnout nedokázala. V nastavení nedokázali Ducali odkopnout balón do bezpečí a až z třetí vlny propálil vše co mu stálo v cestě Matías Silvestre. Empoli remizovalo v bláznivém utkání s Parmou 3:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele