10. kolo
27.10.2018 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Ronaldo vyřešil potíže Juventusu s Empoli dvěma góly

Juventus měl poněkud překvapivé problémy v Toskánsku, když s domácím Empoli ještě po poločase prohrával kvůli brance Francesca Caputa, ale po změně stran nasadil zbraň hromadného ničení v podobě Cristiana Ronalda.

Empoli se dočkalo návštěvy portugalské ikony s číslem 7 na dresu a hostující trenér Allegri vytáhl svůj trumf od první minuty. Kromě někdejší opory Realu Madrid se na stadionu Carla Castellaniho od začátku uvedli De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Bernardeschi, Pjanić nebo Dybala. Domácí spoléhali na Di Lorenza, Antonelliho, Acquaha, Kruniće nebo Caputa.

Empoli se v prvních minutách trochu ostýchalo a nechalo hrát favorita z Turína. Juventus sázel jako vždy na portugalskou eleganci v podobě Ronalda. Ten si už v 6. minutě navedl míč na silnější nohu a vypálil tvrdou ránu mířenou vedle brány. Mnohem nebezpečnější ránu vyslal od své kopačky zkušený tvůrce hry Miralem Pjanić. Asi dával pozor, když se o něm domácí trenér Andreazzoli pochvalně vyjadřoval na tiskové konferenci a hodlal dostát pověsti fotbalového estéta.

Brankář Ivan Provedel si musel dávat pozor prakticky neustále a jeho schopnosti otestoval také Sandro povedeným centrem. Stará dáma určovala tempo hry po celou dobu a diktovala soupeři své představy o tom, jak se bude zápas vyvíjet. Nebylo pochyb o tom, kdo sem přijel vyhrát. Empoli se spoléhalo na minimální počet šancí, které se rodily především z nemnohých protiútoků.

Jeden z nich využilo už ve 28. minutě. Rade Krunić povytáhl Francesca Caputa, který nejprve uhnul šanci svého spoluhráče, ale když se k němu ve vápně dostal míč, nekompromisně jej napálil do míst, kam ani zkušený Polák Wojciech Szczęsny nedosáhl - 1:0.

Tohle skóre samozřejmě Juventus nečekal a ihned se dal do útočení. Odražený míč napálil směrem na bránu Paulo Dybala, ale mladý Argentinec neměl dostatek štěstí. Ke konci první půle se ke své oblíbené situaci dostal Cristiano Ronaldo, jenže jeho střela z volného přímého kopu taktéž v bráně neskončila.

Stejně tak se Stará dáma neprosadila z několika rohových kopů, které ještě v rámci prvé půle zahrávala. Hned po změně stran se Miralem Pjanić rozhodl pro kombinaci se Sandrem, jehož rána z úhlu vyzkoušela schopnosti brankáře Provedela.

Miralem Pjanić byl hodně aktivním hráčem Juve a ve 49. minutě se znovu dostal k míči. Na pravém kraji pokutového území napřáhl ke střele, kterou Provedel konečky prstů vytěsnil pouze na pravou tyč. O chvíli později už to Juventusu vyšlo. Domácí záložník Ismaël Bennacer totiž sáhl ve vápně po Dybalovi, který se složil a sudí pískal penaltu! K ní se postavil Portugalec Cristiano Ronaldo a rozšířil svou sbírku branek - 1:1.

Ofenzivní síla Juventusu se v těchto fázích hry začala naplno projevovat, zatímco tempo Empoli opadávalo. Federico Bernardeschi ještě chvíli zaměstnával obránce Empoli a posléze uvolnil místo čerstvému Juanu Cuadradovi. Ten byl jen pár kroků od Cristiana Ronalda, když dvacet minut před koncem utkání rozhodl. Nádhernou ranou z pětadvaceti metrů vyslal nechytatelnou dělovku, která skončila v síti!

S tímhle projektilem se moc dělat nedalo a brankář Provedel to věděl. Celé Empoli se rázem ocitlo v situaci, která pro něj byla mnohem náročnější. Juventus navíc nehodlal složit zbraně a bránit, takže se do konce utkání pokusili prosadit ještě Dybala nebo Sandro, ale skóre se už neměnilo. A to ani po ráně domácího útočníka Caputa těsně vedle.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Yzemi

Forza Juve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele