21. kolo
28.01.2019 20:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Sanabria debutoval gólem, Janov v Empoli vyhrál 3:1

Gólové hody jednadvacátého kola Serie A pokračovaly i v pondělní dohrávce. Empoli doma nepodalo špatný výkon, ale Janov byl nadmíru efektivní a Provedel inkasoval třikrát.

Empoli viditelně posilněné skvělou atmosférou začalo aktivněji a Janov se chvíli rozkoukával. Francesco Caputo dostal výtečný pas za obranu a obrovskou šanci mu pokazil jen ofsajd. Miha Zajc se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče a sledoval, jak balon letí těsně vedle tyče!

Neuplynulo ani dvacet minut a Janov ukázal, jak jednoduché může být střílení branek. Ačkoli se s Christianem Kouamém vraceli hned dva stopeři, ani jeden z nich nedokázal odhadnout dráhu nakopnutého centru, takže si Kouamé v klidu míč zpracoval, protáhl se do vápna a krásnou střelou na zadní tyč překonal brankáře Provedela!

Horko bylo i na opačné straně před Raduem. Záložník Rade Krunić totiž dostal přihrávku do pokutového území a ačkoli u něj nikdo nebyl, napálil míč jen do náruče brankáře Radua. Ten držel svůj celek nad vodou a znovu potvrzoval, že Janov udělal dobře, když si ho vybral jako Perinova nástupce. Po rohovém kopu se do míče opřel pozorný Ismaël Bennacer, jenže Radu vytáhl reflexivní zákrok a vyrazil balon.

Ještě do konce první půle Janov několikrát zahrozil a zejména Kouamé dělal obráncům Empoli potíže. Skóre se ovšem neměnilo.

Francesco Caputo se po změně stran na malém vápně natahoval po stříleném centru z pravé strany, jenže na balon nakonec těsně nedosáhl. Po hodině hry už se dočkalo i Empoli. Zlepšený výkon, který předvádělo po změně stran, mu vynesl srovnání. Zasloužil se o to především obránce Giovanni Di Lorenzo, který sprintoval při nenápadné akci až před soupeřovu bránu a se štěstím míč po nahrávce ze strany uklidil do sítě - 1:1.

Jenže radost Empoli netrvala dlouho. Grifové totiž zvládli bleskurychlý kontr, balon se dostal na hranici pokutového území k Darku Lazovićovi a srbský záložník snadno obešel protihráče. Pak zamířil a nádhernou ranou vymetl roh domácí brány. O tři minuty později Janov definitivně rozhodl, když si na nádherný pas do vápna naskočil střídající Tonny Sanabria. Brankář Provedel navíc centr podskočil, takže mladý útočník měl snadnou úlohu a debutoval v novém dresu gólem.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Genoa e´ Meraviglioso ! forza GRIFONE !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele