19. kolo
29.12.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter veze z Empoli nejtěsnější vítězství

Inter zvítězil na Empoli nejtěsnějším rozdílem a minimálně na pár hodin se přiblížil k druhé Neapoli na pouhé dva body. V utkání padla jediná branka z kopačky Baldého Keity, pouhou čtvrthodinu před koncem.

Empoli sehrálo s Interem vyrovnanou první partii a určitě nebylo horším týmem. Dokonce domácí mohli jako první udeřit. Zajc po rohovém kopu hlavou jenom těsně přestřelil, zatímco na druhé straně barikády musel Provedel vyrážet nepříjemnou Keitovu ránu. První poločas v podání Empoli měl jednu zásadní chybičku, domácí totiž museli vinou zranění už dvakrát střídat. Mnohem zajímavější byl nakonec dle průběhu druhý poločas. Ten začal pěkně divoce dvěma šancemi, po jedné na obou stranách. Nejprve Zajc nevyzrál na vynikajícího Handanoviče, který šel rychle z branky a na druhé straně přenádherný pas Joaa Maria dopravil do sítě v těsném ofsajdu Baldé Keita.

V 72.minutě si Inter vytvořil obrovský závar a následně jedinou branku utkání. Nejprve zakončoval patičkou z malého vápna Lautaro, ovšem hradbu tvořenou z hráčů Empoli nepropálil. Každopádně Empoli zůstávalo dál pod tlakem a po nepříliš povedeném centru Vršaljka pálil z otočky Keita Baldé a jeho rána zapadla za záda golmana Provedela!

Keita Baldé byl celý zápas při chuti a nakonec nemuselo zůstat u jediné branky. Jeho další střelu Provedel tentokrát vyrazil. Krátce na to se stejný hráč společně s Traorém skácel v šestnáctce Nerazzurri a sudí penaltu ve prospěch Azzurri nepískal. Bezprostřední závěr utkání byl plný šancí na obou stranách, ale nejtěsnější výsledek už se nezměnil. Inter dosáhl důležitého vítězství a k Neapoli se přiblížil na pouhé dva body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Autor článku:Skvělou obranu Interu vyzkouší matné Empoli

Dostat v 9 zápasech venku 10 golů je skvělá obrana?

Reagovat
Etika

Profesore, neviděl bych to tak optimisticky...i když věřím že se Inter protápí k hubené výhře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele