7. kolo
30.09.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona - Turín FC 0:1

Turín konečně dokázal zabrat a připsal si hodně důležité tři body. Zase se na ně ale hodně nadřel a trenér Mazzarri opět nemůže mít úplně klidné spaní. Výhru mu v samém závěru zajistil jedinou trefou střídající Simone Zaza.

Chievo se hodně trápí, má problémy na hřišti i mimo ně. Přesto bylo v úvodu utkání aktivnějším týmem a mohlo se dostat dokonce do vedení! Obránci Turína neodvrátili míč úplně přesvědčivě a Nicola Rigoni se opřel do balonu hodně sebevědomě. Jeho rána ale prosvištěla kousek vedle tyče! Brankář Salvatore Sirigu měl asi víc práce, než sám čekal.

Jeho obránci mu zase tak moc nepomáhali a Sirigu musel vytahovat také ránu Lérise. Po pětadvaceti minutách zahrozili také hráči hostí. Jmenovitě to byl Simone Edera, který se pustil do převahy protihráčů a ještě zvládl zakončit. Mířil však těsně vedle tyče. Chievo nedělalo v obraně tolik chyb a navíc bylo hodně důrazné.

Trenér Mazzarri se musel vypořádat se zraněním Lorenza De Silvestriho, což byla velká ztráta pro již tak dost prořídlé řady obrany. První půle pomalu končila a šancí bylo jako šafránu. Do druhé půle to měl změnit také střídající útočník Mariusz Stępiński, který přišel do hry místo nevýrazného Djordjeviće.

Po změně stran předvedlo Chievo velmi dobrou kombinaci, která málem skončila brankou. Zkušený křídelník Emanuele Giaccherini potáhl míč na hranici šestnáctky, kde následně přihrál na Fabrizia Cacciatoreho. Ten z první vracel míč z levé strany na Lérise, jemuž se ale zakončení hrubě nepovedlo. O pár minut později se na trávník dostal zkušený kanonýr Simone Zaza, který v Itálii opět rozjíždí kariéru. A bylo to zlaté střídání.

Álex Berenguer dobře přihrál do uličky na Belottiho, který v tísni obránce vystřelil mimo. Granata jasně zlepšila přechodovou fázi a výsledkem bylo to, na co všichni její fanoušci tak dlouho čekali. V 86. minutě se Zaza hlavou ještě netrefil, ale o dvě minuty později už mu to vyšlo parádně. Rychlý protiútok zakončil ve skluzu spíš silou a se štěstím dostal míč do sítě - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele