32. kolo
14.04.2019 18:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Prvním sestupujícím je Chievo, katem se stala Neapol

V Itálii padl první tvrdý verdikt: Chievo Verona si v příštím roce nezahraje první ligu a definitivně sestupuje. Definitivu mu k tomu dala favorizovaná Neapol, která s veronským týmem neměla slitování a na jeho půdě mu nasázela tři branky.

Chievo stálo u před zápasem před nemožným úkolem. Pokud chtělo mít šanci na záchranu, muselo by vyhrát všechna zbývající kola a ještě k tomu potřebovalo, aby jeho soupeři zaváhali. Nic z toho se samozřejmě nakonec nestane, protože pohádek v dnešním fotbale není zase tak moc. A Chievo si za své výkony první ligu pro příští sezonu stejně vůbec nezaslouží.

Dnes večer se navíc Mussi Volanti museli potýkat s hráči jako Insigne, Mertens nebo Milik s Callejónem. První zajímavější šanci si nicméně vytvořili domácí, když se Riccardu Meggiorinimu povedlo hlavičkovat na bránu. Jen měl tu smůlu, že míč namířil přímo do míst, kam brankář Ospina v pohodě dosáhl. Krátký byl naopak na druhé straně veterán Sorrentino. V patnácté minutě totiž favorit dnešního utkání kopal roh a Mertensův centr poslal z blízkosti do brány naskakující stoper Kalidou Koulibaly!

O pár minut později mohl navýšit obránce Vlad Chiricheş. Ten se vyšplhal ze všech nejvýš a centr z volného přímého kopu mohl snadno zakončit, jenže jeho hlavička byla hodně nepovedená. Na zadní tyč si naběhl hrotový kanonýr Arkadiusz Milik, jehož hlavička ze záklonu ale také mířila jen na horní síť Sorrentinovy brány.

Když už se první půle pomalu stávala minulostí, ještě se do míče z uctivé vzdálenosti opřel záložník Fabián Ruíz. Jeho dělovka jen těsně minula bránu, jinak by byl brankář Sorrentino krátký.

Neapol jasně dominovala a na nějaké drama to pro Chievo vážně nevypadalo. Pár minut po změně stran se k míči u vápna dostal Dries Mertens a po průnikové přihrávce na pravou stranu vápna o chlup přestřelil břevno. Lépe mířil na druhé straně Stępiński, jehož střelu musel brankář Ospina ukrýt do náruče.

Na Milikovi byla vidět nervozita, která se projevovala výjimečným zahazováním šancí. Po rohovém kopu mířil mimo a když se posléze dostal k tutovce, nechal vyniknout jen brankáře Sorrentina. Pak si ale spravil náladu, když vypálil ze střední vzdálenosti a na jeho skákavou střelu byl zkušený brankář Stefano Sorrentino krátký!

Rozdíl mohl být ještě větší. Callejón vyslal střelu z voleje, která pořádně vyprášila Sorrentinovy rukavice. Navýšit se povedlo až Koulibalymu. Sváteční střelec dnes totiž zaznamenal dvě branky. V 81. minutě se Koulibaly po rohovém kopu dostal k nechytatelné dorážce z bezprostřední blízkosti a Sorrentino neměl šanci. Chievo sice díky Cesarovi v nastavení snížilo, ale radost z této trefy mít nemůže. Sestupu totiž nezabránila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele