34. kolo
28.04.2019 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Kuckova trefa nestačila, Parma s Chievem jen remizovala

Chievo evidentně hodně tížilo břemeno v podobě nutnosti záchrany. Od té doby, kdy byl její osud definitivně zpečetěn, totiž Mussi Volanti začali sbírat body. Dnes si je rozebrali s Parmou, které ani gól Juraje Kucky na výhru nestačil.

Pozdě, ale přece. Náhlé zlepšení výsledků, které v těchto dnech předvádí tým z Verony, už sice jeho záchranu nezajistí, ale minimálně se Chievo důstojně loučí se zpackanou sezonou. Dnes se o jeho možnostech přesvědčila Parma. Domácí zasypali obranu Parmy mnoha centry a jen díky urostlému stoperovi a kapitánovi Alvesovi se z nich téměř žádný nedostal k ohrožení branky.

Domácí útočník Stepiński dostal míč asi dvacet metrů od branky a vystřelil. Jenže jeho střelu zablokoval hostující obránce Bastoni. Když už měla míč v moci Parma, byla hodně nepřesná. Například když se k odraženému míči na hranici vápna dostal Iacoponi a vystřelil na branku, kterou ale v dobré pozici přestřelil o pár metrů. Bastoni následně hlavičkoval nad a to mělo být pro Chievo varování.

Jenže domácí obránci si z toho nic nevzali. A tak ve 39. minutě posadil Matteo Scozzarella krásný centr z přímého kopu na hlavu ideálně naběhnuvšího Juraje Kucky, který se na zadní tyči krásně položil do centru a poslal Parmu do vedení - 1:0.

Druhou půli začali mnohem aktivněji hosté a jmenovitě Gervinho se díky své rychlosti a technice dostal v průniku až do vápna. Zbytečnou poslední kličku na efekt mu ale obránce Bani nedovolil. Parma v tomto intervalu dominovala zápasu zcela jasně. Na opačné straně se sice prosadil Barba, jenže gól nebyl pro ofsajd uznán.

Chievu to vyšlo až v 66. minutě. Emanuel Vignato odcentroval z levé strany do vápna a tam míč jemně tečoval útočník Riccardo Meggiorini. Míč trochu změnil směr a brankář Luigi Sepe nestačil reagovat. Ten měl dost práce až do konce utkání, o což se v 74. minutě postaral nádhernou ranou Barba. Sepe se ale vytáhl a ránu zneškodnil, takže oba týmy mají po bodu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele