21. kolo
27.01.2019 12:30 CET
3 : 4
(1:2)

Reportáž

Divočina ve Veroně, Chievo padlo s Fiorentinou 3:4

Hodně divoké utkání zažili diváci ve Veroně. Poslední tým soutěže doma prohrál s oslabenou Fiorentinou 3:4 a nadále zůstává na samotném chvostu tabulky. Fiorentina byla vysoce efektivní, na druhou stranu jí pomohla i jedna neproměněná penalta, kterou zazdil Sergio Pellissier.

Utkání začalo hodně zhurta. Luis Muriel šel už ve 4.minutě s balónem až na malé vápno a střelou pod břevno zařídil brzké vedení Fiorentiny 1:0. Kolumbijský střelec se začal Viole po svém příchodu okamžitě vyplácet. Chievo na inkasovanou branku dokázalo zareagovat a dokonce vstřelilo gól, jenomže ten nebyl uznán. Šlo o dost kuriózní situaci, protože na první pohled se zdálo, že branka Giaccheriniho, vstřelená po obrovské chybě Lafonta je naprosto regulérní. Potíž byla v tom, že při rozehrávce domácí neopustili pokutové území Violy a tudíž gól nemohl být uznán. Celou situaci pochopitelně přezkoumávalo video a konečný verdikt byl pro Chievo poměrně krutý.

A vzápětí bylo domácím ještě hůře, protože ve 26.minutě předvedl krásnou technickou střelu Marco Benassi a zvýšil na 2:0 pro Fiorentinu. Jakoby problémů Chieva nebylo dost, musel po půlhodině hry opustit hrací plochu zraněný Tomović a toho nahradil Boštjan Cesar.

Chievo se s blížícím se koncem prvního poločasu dostalo do tlaku a výsledkem byla důležitá kontaktní branka. Na Depaoliho centr si naskočil Mariusz Stepiński a prudkou hlavičkou nedal Lafontovi šanci. Ještě v nastavení mohl dokonce vyrovnat Giaccherini, ale jeho střelu z přímáku výborně vyrazil Lafont.

I po změně stran se bylo na co dívat, v 56.minutě postupoval sám na Sorrentina Luis Muriel, ale jeho pokus o lob se mu nezdařil. O tři minuty později si Fiorentina utkání výrazně zkomplikovala. Lérisovu střelu zastavil Marco Benassi rukou a sudí nejenže nařídil pokutový kop, ale hostujícího fotbalistu i vyloučil. Sergio Pellissier pak završil pro Fiorentinu trojí trest a nařízenou penaltu i s trochou štěstí proměnil. Lafont vystihl směr, ale na balón těsně nedosáhl. Chievo bylo na koni, nicméně Fiorentina i přes oslabení dokázala být nebezpečná.

Střela Chiesy ze 67.minuty skončila na břevně a o několik minut později stejný hráč dokázal vrátit Viole jednobrankový náskok. Dabo poslal Chiesovi ideální pas a mladý útočník z úhlu propasíroval balón za Sorrentinova záda. Bláznivý zápas začínal gradovat a na stadionu Bentegodi se pak děly neuvěřitelné věci.

Luis Muriel v další tutovce napálil opět břevno a na druhé straně sudí odpískal další pokutový kop. Gerson totiž zahrál rukou, nicméně Sergio Pellissier pověst kanonýra nepotvrdil a pokutový kop nasměroval do skákajícího Lafonta! A hned vzápětí přišel trest, protože po rychlém kontru si vyměnili balón Chiesa s Gersonem a prvně jmenovaný zvýšil na 4:2. Za další tři minuty pak hlavou znovu snížil na rozdíl jediné branky Filip Djordević a tím se gólový fond utkání vyčerpal. Fiorentina už výsledek ubránila a ze stadionu Bentegodi si odváží divoké vítězství 4:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele