25. kolo
24.02.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Boloňa po dobrém výkonu padla s Juventusem

Boloňa sehrála s Juventusem dobré utkání, ale na body to nakonec nestačilo. Juventus nebyl lepší, ale výhru mu po více jak hodině hry vystřelil Paulo Dybala. Stará dáma navýšila vedení v tabulce a alespoň výsledkově si spravila chuť po zpackaném osmifinále Ligy mistrů.

Juventus rovněž splnil roli favorita, ale herně to znovu nebylo ono. Allegriho svěřenci se trápili a Boloňa měla dokonce lepší statistiky v držení balónu i počtu střel.

Stará dáma ještě měla v nohách a především v hlavě utkání s Atléticem Madrid. Hlavní cíl sezony vyhrát Ligu mistrů totiž utrpěl vážné trhliny. Boloňa toho dokonale využila a Starou dámu zaskočila svojí aktivitou. Před Perinem bylo hned několik závarů, ale golman hostí zasahovat nemusel. Ve 25.minutě nebezpečně vypálil Éder a Perin už se musel natahovat. Stejně nebezpečná byla i Sorianova rána, která šla také jen těsně vedle. Až ve 35.minutě poprvé zahrozil Juventus, Federicco Bernardeschi si připravil balón na levačku a svůj obstřel poslal těsně mimo.

Boloňa byla nebezpečnější i po změně stran. V 57.minutě byl před Perinem velký závar a Santander mohl zblízka zakončit do prázdné branky, kdyby se mu do střely nepoložil stoper Rugani. Trenér Allegri musel po hodině hry udělat změnu a hru oživit příchodem Paula Dybaly. Jak se nakonec ukázalo, byl to mistrovský tah. Dvacet minut před koncem Helander špatně odkopl Matuidiho přihrávku, balónu se ve vápně zmocnil Paulo Dybala a umístěnou střelou zařídil Juventusu vedení.

Domácí se snažili s výsledkem něco udělat, dokázali Juventus znovu dostat pod tlak, ale vyrovnání už se nedočkali. Ve třetí minutě nastavení předvedl Perin skvělý zákrok, když vytěsnil střelu k tyči v podání Sansoneho. To také byla poslední možnost Rossoblu v utkání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
JuveIt

Místo Cacerese hrál De Sciglio.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele