38. kolo
26.05.2019 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Janov uhrál ve Florencii remízu a udržel se mezi elitou

Utkání na Stadio Artemio Franchi žádnou branku nepřineslo a z tohoto výsledku mohou být mnohem spokojenější hosté, kteří se nakonec zuby nehty udrželi v nejvyšší soutěži. Grifům vedle remízy 0:0 pomohla i porážka Empoli.

Další zápas bez vítězství si na své konto připisuje Fiorentina. Klub z centra renesance nedokázal porazit ani o záchranu bojující Janov, ba dokonce mu nedal ani gól. Pro fanoušky Violy je to další velké zklamání a není divu, že konec sezony je v Toskánsku velice vítán.

Fiorentině už de facto o nic nešlo, domácí celek se chtěl ale rozloučit vítězstvím, na které čeká od poloviny února! Mnohem větší důležitost měl zápas pro Janov, který potřeboval vyhrát a zároveň doufat ve ztrátu Empoli.

Oba týmy začaly opatrně, Fiorentina byla o něco aktivnější, nicméně žádnou větší příležitost si nevypracovala. Až ve 27. minutě vyslal na Radua nepříjemný projektil Chiesa, ovšem hostující brankář ho schoval v rukavicích. Na druhé straně musel zasahovat i Lafont, když k němu propadl nikým netečovaný balón. Poslední příležitost prvního poločasu měl na svědomí Luis Muriel, který v tísni pálil hodně nad.

Janovští věděli o průběžném výsledku zápasu Inter-Empoli a jejich nerozhodný výsledek z Florencie jim hrál do karet. V 77. minutě ale přišel velký problém, Empoli na půdě Interu vyrovnalo a za této situace potřebovali Grifové vyhrát. V ještě větších potížích mohli být hosté po střele Chiesy, kterou Radu naštěstí zpacifikoval. Nerozhodný výsledek v Miláně měl jen krátkého trvání a po vedoucí brance Interu už remíza 0:0 Janovu zase stačila na záchranu. Grifové se svojí účastí v Serii A hodně hazardovali, ale nakonec situaci zvládli a díky získanému bodu z Florencie se zachránili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele