25. kolo
24.02.2019 20:30 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Šest gólů ve Florencii stačilo jen na remízu

Hodně divoký zápas mezi domácí Fiorentinou a Interem skončil nerozhodným výsledkem. Diváci se dočkali šesti branek, množství emocí a zejména ti domácí mohou remízu brát spíš jako vítězství.

Šlágr kola se odehrál na stadionu Artemia Franchiho a měly ho na svědomí týmy Interu Milán s domácí Fiorentinou. Oba trenéři sáhli k osvědčeným jménům, takže jsme se od prvních minut na hrací ploše dočkali Veretouta, Chiesy, Simeoneho nebo Gersona za domácí, přičemž jejich soupeři byli Handanovič, Politano, Perišić, Nainggolan nebo Martínez.

Inter byl přeci jen favoritem, ale trochu zaspal úvod zápasu. Hned v první minutě se totiž povedl brilantní nákop Ceccherinimu, jenž oslovil nabíhajícího kapitána Chiesu. Mladý talent posunul míč vedle sebe do vápna, kam si naběhl Giovanni Simeone. Te by zřejmě posouval míč do brány, ale nakonec byla branka připsána hostujícímu obránci De Vrijovi jakožto gól vlastní.

Nerazzurri sice vstoupili do utkání špatně a hodně roztěkaně, ale přeci jen se jim povedlo už v šesté minutě srovnat! Centr z rohového kopu odhlavičkoval první bránící hráč na přední tyči, míč se ale dostal k Nainggolanovi. Ten jej posunul na Matíase Vecina, který na hraně ofsajdu překonal brankáře Lafonta!

Sudí ještě zkoumal, zda byl gól regulérní z hlediska ofsajdu, ale po nápovědě od videorozhodčího usoudil, že ano. Viola to ale nevzdala a v těchto fázích hry jasně soupeře přehrávala. Chybělo jí ale více štěstí v zakončení, jako například po akci Chiesy se zakončením Benassiho.

Inter dělal nevynucené chyby i v rozehrávání, což se mu málem vymstilo ve 29. minutě. Dalbert rozehrál přímo na Vecina, kterého obral o míč Gerson. Brazilský talent patřící AS Řím se dostal až do zakončení, jenže střelou po zemi minul tyč Handanovičovy brány o pár centimetrů.

Zkušený obránce Laurini se deset minut před koncem dopustil faulu na Lautara Martíneze a hosté dostali šanci na standardní situaci. Marcelo Brozović poslal střílený centr na bránu a Lafont pro jistotu míč vyrážel nad břevno. Následný rohový kop málem skončil v síti, neboť se po něm nakonec marně natahovali De Vrij, Martínez a Perišić.

Přesto se Inter dočkal další branky ještě před koncem první půle. Italský křídelník Matteo Politano si navedl míč před vápno i přes několik protihráčů a krásnou ranou nedal Lafontovy šanci zasáhnout - 2:1.

Do druhého dějství vstoupila Fiorentina obdobně a chtěla být aktivnějším týmem. Jenže v 51. minutě zahrál po centru Brozoviće rukou Fernandes a nápověda videa nedala sudímu jinou možnost. Inter zahrával penaltu, i když tohoto prohřešku si v podstatě nikdo pořádně nevšiml. Ivan Perišić vzal odpovědnost na svá bedra a bezpečně svou šanci proměnil!

Další obrovskou šanci vytvořil Politano pro kolegu Martíneze, kterému před téměř prázdnou bránou chyběl jen krok. Do hry se dostal Luis Muriel, před kterým trenér Spalletti varoval. A dobře věděl proč. Právě Muriel posunul míč od Veretouta do druhé vlny na Cristiana Biraghiho, který propálil vše před sebou. Naštěstí pro Inter ale sudí postřehl nepatrný faul na Dalberta, čímž Inter zachránil a gól neuznal.

Muriel se ale nepřestal snažit a obranu Interu dost větral. Nakonec se mu povedlo dokonce zdramatizovat utkání, neboť v 74. minutě se trefil nádherně z volného přímého kopu a Handanovič plachtil vzduchem marně. Ani to ale nebyl konec, protože sudí nastavil sedm minut a v šesté trefil Danilo D‘Ambrosio ve vápně míč rukou! I Fialky tak dostaly šanci na penaltu a Veretout se nemýlil - 3:3.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

system VAR je na smiech

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že AC predbehne Inter a to sa zdalo ešte nedávno nemožné. AC hrá vynikajúci futbal, ktorý má hlavu i pätu, kombinuje, vytvára tlak. Hra Interu mi pripadá chaotická, na náhodu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele