16. kolo
16.12.2018 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Fiorentina otočila toskánské derby s Empoli

Fiorentina doma prohrávala s Empoli po brance Kruniće, ale nevzdala se a ukázala charakter. Výsledkem jejího zlepšeného projevu byly tři branky, o které se postarali Mirallas, Simeone a také Dabo.

Do zápasu vstupovala Viola jako favorit, kterému se ale v poslední době vůbec nedaří. Empoli působící jako její chudší bratr na druhou stranu našel rytmus a začalo sbírat body. Dnes diváci nebyli ochuzeni o hráče jako Simeone, Chiesa, Mirallas nebo Benassi na straně domácích, zatímco hosté vypustili na hrací plochu Di Lorenza, Kruniće, Traorèho nebo Caputa.

Empoli zlobilo obránce Violy prakticky od začátku. V 15. minutě mladík Traorè našel před vápnem kolegu Caputa, který se obtočil kolem svého strážce a vypálil. Brankář Alban Lafont si ale s jeho dělovkou poradil a vyrazil ji do bezpečí. O tři minuty později se Chiesův krásný centr snesl na hlavu Biraghiho, který přesně zakončil. Jenže stál v ofsajdu, takže gól platit nemohl.

Gól padl na opačné straně a opět to bylo po velmi jednoduché kombinaci Empoli. Antonelli se nenechal obrat o míč a sprintoval s ním až ke kraji vápna. Tam našel Caputa, který předkládal balon na zadní tyč. Možná trochu naslepo, ale ideálně, protože se u tyče zjevil nepokrytý Rade Krunić a ten už měl jednoduchou úlohu - 1:0.

Fiorentina byla odhodlaná okamžitě srovnat. Federico Chiesa vypálil z dálky, ale jeho střela letěla jen vedle levé tyče. Vyrovnat se Fiorentině povedlo až pět minut před odchodem do šaten. Simeone ve středu hrací plochy předal míč, který přesprintoval svého soka a krásnou ranou pod břevno nedal Provedelovi šanci!

Krátce po změně stran se do šance hnal rychlý křídelník Federico Chiesa, který si obhodil svého strážce a upaloval na bránu, jenže jeho střela se mezi tři tyče nevešla. V 59. minutě už to ale Viole vyšlo. Mladý obránce Cristiano Biraghi poslal z levé strany skvělý centr, na který si počkal Giovanni Simeone. Jeho přesná hlavička skončila mimo dosah Provedela - 2:1.

S tím se ale domácí Viola nespokojila a dál hrála hodně aktivně. Sice se jí tolik nedařila finální fáze, ale zkoušela to neustále. Empoli naopak nemělo síly na protiútok a v podstatě se nedostávalo ani k balonu, aby založilo nějakou nebezpečnou akci. Patnáct minut před koncem se na hřiště dostal záložník Bryan Dabo.

A bylo to z pohledu Fiorentiny zlaté střídání. Po pouhých čtyřech minutách dostal míč na úrovni asi pětatřiceti metrů a postupoval s ním k vápnu. A protože ho nikdo nerušil, rozhodl se vypálit. Jeho krásná přízemní rána zaplula za záda bezmocně se natahujícího Ivana Provedela a o výhře Fialek nebylo pochyb.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele