32. kolo
13.04.2019 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán porazil Lazio 1:0 a vrátil se na čtvrté místo

AC Milán dokázal v důležitém utkání porazit Lazio 1:0 a vrátil se na čtvrté místo. Těžké utkání rozhodl jedinou brankou až čtvrthodinu před koncem z pokutového kopu Franck Kessié. Na San Siru se hrál parádní fotbal, který sice přinesl jen jednu branku, ale zato spoustu gólových příležitostí i zajímavých momentů.

Jakkoliv šlo o důležité utkání, oba týmy do něho vstoupily se snahou útočit a svého soupeře jednoduše přehrát. V úvodní fázi zápasu bylo nebezpečnější Lazio, které také mělo první gólovku. Correa si šikovně udělal prostor mezi obránci a jeho akci zakončil Immobile, výborně však zasáhl Reina. Milán odpověděl několika střeleckými pokusy, které však pro Strakošu neznamenaly vážnější problém. Ve 21. minutě zahrozili znovu hosté a opět prostřednictvím dvojice Correa - Immobile. Druhý jmenovaný tentokrát přihrával v těžké pozici za sebe na malé vápno, kam vlétl Correa a ke štěstí domácích netrefil branku.

Další minuty pak patřily domácímu Milánu. Kessiého ránu k tyči lapil Strakoša a po přiťuknutí Piateka těsně přestřelil branku Suso. Polský kanonýr Piatek měl vzápětí další možnost a po výborné přihrávce hlavičkoval jen těsně vedle.

S blížícím se koncem prvního poločasu hra gradovala. Ve 41. minutě napřáhl Çalhanoğlu a San Sirem to po jeho ráně jen zahučelo. Rossoneri klidně mohli první poločas prohrát, ale měli štěstí, protože Immobileho zakončení z úhlu skončilo na tyčce! Parádnímu prvnímu poločasu chyběl jen gól, na druhou stranu nerozhodný výsledek byl na obě strany spravedlivý.

Ve druhém poločase vysoké tempo zápasu trochu opadlo a šancí přeci jenom ubylo, stále se však hrál dobrý fotbal. Zajímavé příležitosti přišly až dvacet minut před koncem. V 71. minutě se netypicky objevil u útočné akce střídající stoper Cristián Zapata a po jeho přihrávce zakončoval Krzysztof Piatek, Strakoša ale vyběhnutím šanci zmařil. O pár minut později se pak na San Siru začaly dít věci. Nejprve Çalhanoğlu trefil Acerbiho ruku u těla a sudí po přezkoumání videa penaltu správně nenařídil, o chvíli později ale Durmisi fauloval Musacchia a tady už byl verdikt Rocchiho jasný - penalta! Tíhu důležitého okamžiku na sebe vzal Franck Kessié a přízemní střelou k tyči rozjásal zaplněný stadion.

Lazio potřebovalo ve zbývajících minutách útočit, ovšem Milán si vzadu vše hlídal. S blížícím se koncem navíc Biancocelesti otevírali defenzívu a z protiútoku mohl přidat pojistku Suso, jehož ránu do šibenice fantasticky vytáhl Strakoša na rohový kop. V Miláně se nakonec nastavovalo dlouhých sedm minut, ale ani během nich se hosté kýženého vyrovnání nedočkali a klíčovou bitvu o Ligu mistrů s AC prohráli.

Autor: Ondřej Linhart / gazzetta.it, football-italia.net,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele