19. kolo
29.12.2018 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Higuaín rozhodl těsný zápas se SPAL

Vydřenou výhru 2:1 dokázal urvat AC Milán. Nebylo to snadné vítězství, SPAL se dostal na San Siru do vedení, ale Rossoneri zásluhou Castilleja rychle vyrovnali a po změně stran vstřelil rozhodující branku Gonzalo Higuaín. Nutno pochválit i brankáře Donnarummu, který zákrokem ve třetí minutě nastavení výhru zachránil. Kaňku na třech bodech znamenalo závěrečné vyloučení Susa, který tak po svém návratu na hřiště bude Milánským v dalším zápase zase chybět.

Na San Siru se utkaly dva celky, které se v posledních čtyřech respektive třech zápasech nedokázaly střelecky prosadit a navíc body potřebovaly jako sůl.

Paradoxně se v duelu dvou impotentních týmů nemuselo na první branku dlouho čekat. Milánský stadion už po čtvrthodině hry zmrazil symbolicky Andrea Petagna, odchovanec Milána v dresu SPALu se dokázal silově prosadit přes Romagnoliho a jeho tečovaná přízemní rána se stočila nechytatelně k tyči. Donnarumma se mohl natahovat jak chtěl. AC ale dokázalo bleskurychle zareagovat, na SPAL vytvořilo tlak a sérii nakupených chyb ukončil nekompromisní ranou Samu Castillejo. Po šestnácti minutách tak diváci viděli rovnou dvě branky.

Milán měl poté velkou převahu, ale v koncovce nebyl zrovna úspěšný. Ve 36. minutě se zničehonic objevil na penaltovém puntíku Tiemoué Bakayoko a ve vyložené šanci trestuhodně přestřelil. Brankáře Gomise pak před koncem poločasu ještě vystrašil střílející Rodríguez.

Poločasový stav 1:1 pochopitelně vyhovoval hostům. Další remíza by byla pro Milán obrovskou ztrátou. Domácí nadále pokračovali v tlaku a v 64. minutě se dočkali zaslouženého obratu. Calhanoglu sklepl přetažený centr, Higuaín nezakončoval hned z první, zbavil se obránce před ním a pak nekompromisně zavěsil. Argentinec dokonal obrat a navíc ukončil své čekání na vstřelený gól.

Rossoneri si mohli zápas definitivně pojistil, ale opět je zrazovala koncovka. Střela Hakana Calhanoglua se zkroutila těsně mimo a pak přišly horké chvíle před Donnarummou. Cionkovi scházel opravdu kousek a pořádnou neplechu způsobila i tečovaná Petagnova rána. AC se nechalo zatlačit a koledovalo si o vyrovnání. Situace se ještě více zdramatizovala po dalším žlutém faulu Susa, po kterém následovalo vyloučení španělského křídelníka. SPAL se tlačil dopředu a ve třetí minutě nastavení měl na hlavě vyrovnávací gól Vicari, avšak jeho zakončení z malého vápna fantastickým zákrokem zlikvidoval Gigi Donnarumma. Mladičký brankář zachránil domácím tři body a ti si tak mohou trochu oddychnout.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Gattuso tam už dávno nemá čo robiť. Nedokážem si vysvetliť vyjadrenia vedenia klubu a to že tak bezhlavo mu ešte stále veria. Tipujem výhru o gól a všetko bude Gattusovi zabudnuté.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnesni nasazeni bylo super. Konecne byla prolomena golova smula.

S rezignaci Gattusa s tebou s tebou nemohu nesouhlasit (zatim). Bezhlave stridani treneru nema smysl...Myslim, ze Rino s hracema pracuje dobre. Obrana celkem funguje, v zaloze verim Paquetovi, ktery podpori i utok. Bakayoko, Kessie a Suso ok. Verim, ze chytnou golove stesti a bude se darit i v utoku.

Preji jim to !!!

Jedu se mrknout na zapas s Neapoli i Interem, tak doufam, ze posbirame nejake body, dostanem se na 4. misto a pro letosek ukol splnen.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry nemohu souhlasit....zatim nemenit trenera!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ako som predpovedal výhra o gól a Gattusovi sa to všetko prepečie. Nehnevajte sa na mňa ale proti takým klubom ako sú Bologna a Frosinone jednoducho treba jednoducho vyhrávať ak chceme hrať o LM. Zoberte si že koľko bodov sme získali ani nevieme ako aj keď sme boli v zápase horší. Žiadne striedania taktické neprídu vid. zápas s Laziom a zbytočne stratené body. Jednoducho Gattuso je max. dobrý motivátor ale nie tréner. Nečakajme posily v januári keď sú problémy s finančným fair play a keď sa nekvalifikujeme do LM ktorý z hráčov k nám budú chcieť prísť a odkiaľ zoženieme peniaze aby sme ako tak vyrovnali rozpočet klubu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele