37. kolo
19.05.2019 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AC si bez potíží poradilo s Frosinone a blíží se k Lize mistrů

Milánské AC zvládlo prolomit obranu Frosinone a v klíčovém utkání si připsalo tři body. Díky klopýtnutí AS Řím se posunulo na pátou příčku, takže by nemuselo bojovat v předkolech Evropské ligy. Ve hře je navíc stále ještě sen Ligy mistrů.

Asi není potřeba dlouze psát o tom, jak moc velký favorit AC proti Frosinone bylo. V sázce byly evropské poháry a pokud by v posledních dvou duelech Atalanta zaváhala, stále žila i Liga mistrů. I proto trenér Gennaro Gattuso nasadil to nejlepší, co měl k dispozici. Obranu Frosinone tak mohl vesele terorizovat polský kanonýr Piątek, kterému byli k ruce Borini se Susem.

První chvíle utkání se ale nesly ve znamení nudné podívané a boje o míč - šancí bylo pomálu. Několik centrů do vápna, které AC vymyslelo, obránci Frosinone bez větších potíží zvládli odvrátit. Po pětadvaceti minutách zkoušel prudký centr na zadní tyči zasáhnout Fabio Borini, jenže nakonec jej v krkolomné pozici minul.

Ofenziva Rossoneri dnes nenabízela moc příjemnou podívanou a většina akcí končila špatnou nahrávkou. Potichu byli kanonýr Piątek, na nějž AC v těchto chvílích hodně spoléhá. Jeho ránu z otočky po nahrávce od Çalhanoğlua nakonec brankář Bardi bez problémů vykryl.

Před koncem první půle domácí AC zahrávalo ještě standardní situaci a gól do šatny by se mu určitě moc hodil. Çalhanoğlu zkoušel najít v šestnáctce Abateho, ale balon jen prošel do autu. Do druhé půle nakráčelo AC mnohem aktivnější a sebevědomější.

Jen tři minuty po návratu obou jedenáctek na trávník okusil jeho tvrdost Polák Krzysztof Piątek. Situace ale pokračovala, takže do vápna mohl snadno proniknout Fabio Borini. Ten ale v obrovské šanci naprosto selhal a míč napálil mimo! Pak ale mohl pro fanoušky AC nastat obrovský šok, protože jejich miláčci nebyli daleko od katastrofy jménem inkasování.

Abate fauloval v šestnáctce Paganiniho a rozhodčí byl nekompromisní - penalta. Frosinone mělo velkou šanci jít do vedení, jenže Camillo Ciano nedokázal překonat skvěle zasahujícího brankáře Gigiho Donnarummu, který balon skokem k tyči vyrazil! V 57. minutě přišel trest. Po několika centrech skončil míč u Boriniho, který našel velmi přesným pasem před bránou naprosto neobsazeného Krzysztofa Piąteka a ten se nemýlil - 1:0.

Definitivní zlom v utkání přišel v 66. minutě. Zkušený obránce Niccoló Brighenti totiž musel rozeběhnutého Hakana Çalhanoğlua před vápnem po souboji faulovat a AC zahrávalo standardní situaci. K ní se postavil Španěl Suso, který si přesně poradil a krásnou ranou k tyči navýšil vedení na 2:0! A protože s tímto stavem už bylo AC spokojené, zatímco Frosinone mělo problémy prakticky se vším, skóre už se do konce zápasu nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele