25. kolo
22.02.2019 20:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán přejel Empoli 3:0, znovu se trefil Piatek

AC Milán zvládl domácí předehrávku s Empoli a i po víkendu mu bude patřit čtvrté místo. Rossoneri potvrdili roli favorita a i když se proti Azzurri prosadili až po změně stran, nakonec vstřelili tři branky. Sudí navíc Milánu další dva góly neuznal. Opět se prosadil polský kanonýr Krzysztof Piatek, který otevřel skóre utkání a po něm přidali další góly Franck Kessié a Samu Castillejo.

Milán byl před zápasem jasným favoritem a Empoli měl z loňských sezon co oplácet. Trenér Gennaro Gattuso se musel obejít bez křídelníka Susa, kterého nahradil krajan Castillejo.

Dlouho to netrvalo a San Siro jásalo už v 10. minutě, byť zbytečně, protože gól Lucase Paquety po centru Rodrígueze padl z ofsajdu. O chvíli později byla v akci i druhá lednová posila Piatek, jenž se po kontaktu s Dell'Orcem marně dožadoval pokutového kopu. AC diktovalo tempo a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat, ve 22. minutě parádně vystřelil Castillejo a Dragowski musel předvést pohotový zákrok. Minisouboj Dragowski - Castillejo se ještě jednou opakoval a znovu ve prospěch hostujícího brankáře. V závěru prvního poločasu se Milán opět dožadoval penalty po zákroku na Piateka a znovu neúspěšně.

Domácí Tifosi se dočkali až po změně stran, byť milánskému gólu předcházela dobrá příležitost Empoli. Caputo dobře sklepl pro Kruniće, ale ten nedokázal trefit branku. Pak už přišla velká chvíle Krzysztofa Piateka. Polský útočník zakončil z malého vápna pohlednou akci a Milán vedl 1:0. Než se stačilo Empoli vzpamatovat, za dvě minuty inkasovalo podruhé. Castillejo vysunul Kessiého a ten propálil brankáře Dragowskiho.

Samuel Castillejo pak korunoval svůj výborný výkon třetí brankou, když ho na přední tyči přihrávkou našel Conti. Rossoneri mohli vyhrát ještě výraznějším rozdílem, ale gól Fabia Boriniho nebyl pro ofsajd Cutroneho uznán. Milánské to však mrzet nemusí, výhra nad Empoli 3:0 znamená, že i po víkendu bude patřit čtvrté místo červenočerným barvám.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobry zapas. Jen tak dal hosi!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele