28. kolo
11.03.2018 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SPAL uhrál remízu, Sassuolo se ocitá v sestupovém pásmu

Khouma Babacar vstřelil dnes odpoledne svou druhou branku v dresu Sassuola, ale ani ta na tři body nestačila. Jeho proměněná penalta přišla až ve chvíli, kdy už SPAL vedl po brance Mirka Antenucciho. A druhá půle nenabídla ani jednu branku.

Sassuolo mělo dnes odpoledne ideální šanci k tomu, aby se dostalo mimo tři poslední příčky a naopak do nich seslalo SPAL. Toho ale nevyužilo a s hosty si jen dělí body. V prvních chvílích ale byli domácí jasně lepší. Brankář Andrea Consigli se pokoušel zrychlit kombinaci dlouhým nákopem pro Babacara, který si poradil a dostal se až k vápnu. Na poslední chvíli jej ale o míč obral Vicari!

V 18. minutě se málem dočkal SPAL, který zahrával už třetí volný přímý kop. Postavil se k němu Filippo Costa a dokázal vyslat prudkou ránu ke vzdálenější tyči. U ní však byl včas brankář Consigli, který rychlým skokem vytěsnil míč mimo. Ve 27. minutě se už skóre utkání měnilo. Velkou měrou se o to postaral Pasquale Schiattarella, který udržel míč na půli hřiště a krásnou nahrávkou vyslal do šance Antenucciho. Zkušený útočník si míč zpracoval a našel skulinu mezi nohama Consigliho.

Následně však uplynuly jen čtyři minuty a hostující stoper Filippo Costa zahrál ve vlastním pokutovém území rukou. A protože se mu pokutové neříká pro nic za nic, sudí pískal penaltu! K ní se postavil útočník Khouma Babacar a bezpečně svou šanci proměnil!

Krátce před koncem první půle navíc sudí po nápovědě videa správně odpískal další penaltu pro Sassuolo. Tentokrát se k ní ale místo Babacara postavil Matteo Politano a nedal! Mladý brankář Alex Meret totiž směr jeho střely vystihl. Po změně stran Sassuolo stále častěji volilo dlouhé nákopy na robustního Babacara, ale neméně pohotoví obránci SPALu si s touto variantou uměli poradit.

SPAL působil hodně odevzdaně a jeho výkon se neustále zhoršoval. Sassuolo sice ukazovalo obrovskou chuť zasadit soupeři smrtící ránu, jenže jeho kombinace postrádaly finální nahrávku. Po Pelusově centru hlavičkoval Babacar jen do Mereta a na opačné straně se to samé "povedlo" Floccarimu, kterého perfektně vychytal brankář Consigli!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele