34. kolo
21.04.2018 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fiorentina padla, vyzrálo na ni Sassuolo

Sassuolo vyzrálo na Fiorentinu a může za to děkovat především dvěma věcem. Jednak poměrně rychlému vyloučení Daba, který oslabil hosty už po půlhodině hry, a jednak brance Mattea Politana. Šikovný rychlík zachránil domácí jedinou trefou, kterou zaznamenal ještě před koncem atraktivní první půle.

Domácí Sassuolo se potýkalo s poměrně ofenzivní a kvalitní jedenáctkou soupeře. Od prvních minut se do ní podívali hráči jako Dragowski, Milenković, Benassi, Veretout, Dabo, Saponara, Chiesa či Falcinelli. Sassuolo naopak poslalo na trávník především obranu v podání stoperů Lemose, Acerbiho a Pelusa. O ofenzivu se měli starat především Duncan, Berardi a Politano.

Už v šesté minutě dostal Bryan Dabo žlutou kartu a to je pro hráče, který má na svědomí především defenzivní úkony, vždycky velký problém. Benassi si počkal na náběh Lauriniho, který to zkoušel ještě přihrávkou na Veretouta, jenže ten tentokrát neměl takovou střeleckou formu jako v týdnu, kdy zaznamenal proti Laziu hattrick. O chvíli později měli domácí ideální šanci na zahrávání standardní situace. Mladý obránce Lemos tvrdou ranou nakonec poslal balon jen do náruče Dragowskiho.

Ve 30. minutě, když se Fialky nadechovaly k vyššímu tempu a většímu počtu akcí, domácí dostali početní výhodu. Záložník Bryan Dabo totiž zbytečně a nesmyslně fauloval, za což viděl od sudího druhou žlutou, následně pak červenou kartu. Tím oslabil svůj celek a Fialky musely dohrávat v deseti. A domácí toho brzy rádi využili.

Pět minut před koncem první půle dostal míč ke kopačce Matteo Politano, který si s ním poradil parádně. Balon si skvěle zpracoval a zpoza vápna jej poslal přes všechny další protihráče přímo k tyči! Brankář Dragowski se jen ohlédl a na balon nestačil reagovat - 1:0 pro domácí Neroverdi!

Další faul si pak zkoušel vymodlit Domenico Berardi, ale u rozhodčího neuspěl. Saponara poslal křížnou přihrávku na Benassiho, před kterým včas zakročil Rogerio. Deset minut po změně stran si to Diego Falcinelli namířil k pokutovému území, kde však nastřelil pouze clonícího obránce Acerbiho, který byl velkou oporou domácímu brankáři Consiglimu.

Útočník Fiorentiny Giovanni Simeone o chvíli později dokázal sklepnout balón pro vedle stojícího Veretouta, jenže také on napálil jen nohy pozorného obránce Acerbiho. Na druhé straně si střídající Antonino Ragusa narazil s mladíkem Adjapongem, jenže jeho ránu dokázal na poslední chvíli zasahující brankář Dragowski vyrazit mimo ohrožení.

O další chvíli později pálil Matteo Politano, dnes zjevně při chuti. Na jeho další projektil si ale brankář Dragowski zkušeně počíhal a lapil jej do rukavic. Deset minut před koncem utkání Laurini poslal do šestnáctky dalekonosný aut, který odvrátil hlavou obránce Peluso. A když netrefil ani střídající Alessandro Matri, bylo jasné, že tři body zůstanou tentokrát doma.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele