23. kolo
04.02.2018 15:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Oslabený Milán veze bod z Udine

AC Milán si odváží bod z Udine, kde jej o hodně sil i dva body připravily domácí Zebry. Tým trenéra Rina Gattusa šel brzy do vedení poté, co se trefil španělský šikula Suso. Jenže od 68. minuty dohrával v deseti lidech a vedení neudržel. S obráncem Calabriou odešla také Donnarummova neporazitelnost a mladý brankář se stal nechtěným autorem vlastního gólu.

Udinese vůbec nehraje špatně a pod trenérem Oddem se dokonce dostává až k příčkám zajišťující start v Evropské lize. O tu bojuje i AC Milán, který se dnes musel poprat s hráči jako Bizzarri, Danilo, Barák, Behrami, Jankto, De Paul či Lasagna. Rossoneri kontrovali Susem, Silvou, Bigliou, Bonuccim, Romagnolim nebo Kessiém. A od prvních minut se bylo na co dívat.

AC si budovalo územní převahu, zatímco domácí se spoléhali na rychlé kontry. Větší šanci si ani jeden z týmů nedokázal vypracovat, a to až do deváté minuty, v níž se konečně měnilo skóre. O velkou parádu se postaral Suso, který se zbavil protihráče a levačkou z osy hřiště ze střední vzdálenosti vyslal na bránu Udinese nechytatelnou ránu. Míč po ní zapadl přesně k tyči a spoluhráči mohli Susovi obdivně gratulovat.

Ani Zebry se ale nenechaly zahanbit a ačkoli bylo AC velmi jisté v kombinaci, přeci jen dávalo hráčům Udinese naději na srovnání. Například po rychlé akci Lasagny, který si míč ve vápně zpracoval a poslal jej do druhé vlny na De Paula. Jeho tvrdá rána však mířila nad bránu!

Do zajímavé šance se dostal také hostující útočník André Silva, který se zatím prosazuje spíše na poli Evropské ligy. Calabria odcentroval pravačkou zleva a právě Portugalec Silva hlavičkoval. Byl ale svou šancí evidentně dost zaskočený, takže jeho zakončení Bizzarrimu problémy neudělalo. Do konce první půle jsme byli svědky mnoha osobních soubojů, většinou ale jen víc důraznějších.

AC se však s blížícím se konce první půle dostávalo pod poměrně velký tlak, způsobený velmi častým napadáním hráči Udinese. Jen pět minut po změně stran se málem AC dočkalo další branky. Opět byl v zárodku akce Suso, který si na straně udělal prostor a našel krásným pasem Giacoma Bonaventuru. Ten sice naskakoval na zadní tyči, ale na balon jen těsně nedosáhl!

Na Susa si dávali obránci Udinese hodně velký pozor. Kessié přihrával ze středu křížem na pravou stranu právě Susovi, který obešel Jankta. S dalšími dvěma protihráči si ale už poradit nedokázal. Mezi střelce, třebaže neúspěšné, se krásnou a tvrdou ranou zapsal také Behrami, který však mířil jen do obránce. Zlomová situace nastala v 68. minutě.

Davide Calabria zcela zbytečně a tvrdě atakoval Jakuba Jankta, který by postupoval do útoku. Sudí s ním neměl slitování a ukázal mu druhou žlutou kartu, takže AC dohrávalo více než 20 minut v početním oslabení! A o pouhé čtyři minuty toho domácí využili. Nejprve Donnarumma vychytal Maxiho Lópeze, ale po dalším centru Lasagny už kapituloval. Po Bonuccim se dotkal balonu právě mladý brankář a vlastní branka byla připsána jemu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ach jo bodiky jsme si pokazili mi samy! Skvělý Suso

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná trefa od Susa :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele