2. kolo
27.08.2017 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bezkrevné Sassuolo dostalo v Turíně tři branky

Sassuolu se výjezd do Piemontu vůbec nepovedl a domů se vrací v hodně špatné náladě. Domácí brankář Sirigu neinkasoval ani jednou, zato hosté nestačili na branky Belottiho, Ljajiće a Obiho.

Turín vstupoval do domácího utkání se Sassuolem jako favorit. Stačilo se podívat na jeho kádr, který čítal mnohem více zkušenějších a kvalitnějších hráčů. V základní jedenáctce nechyběli Belotti, Rincón, De Silvestri, Sirigu či Ljajić s N'Koulouem. Sassuolo se opíralo o Berardiho, Politana, Cannavara či Acerbiho.

Od prvních minut bylo jasné, kdo že bude určovat tempo utkání. Zatímco Sassuolo spíše čekalo na vhodnou příležitost, Turín hrál s míčem u nohy. De Silvestri se ve třetí minutě dral do vápna a nahrál volnějšímu Iagu Falquému. Jeho ostrý centr jen těsně nestačilo nikod ze spoluhráčů tečovat.

Silově založený střed s Obim a Rincónem nepouštěl rychlé křídelníky Sassuola vůbec do hry a zadržoval většinu útoků soupeře. De Silvestri se prezentoval pozičně velmi dobrým bráněním, kterému přidával přesné centry. Po dalším takovém se natahoval útočník Andrea Belotti, který ale těsně nedosáhl. Tohle byl dnes večer vůbec velice častý rys ofenzivních manévrů Turína.

Ke konci první půle se tempo trochu zvýšilo a nechyběly ani drsnější fauly, takže sudí Mazzoleni měl plno práce. Svůj úkol ale zvládal na jedničku. To se nedalo říct o Domenicu Berardim, který měl být vůdčí osobností Sassuola, ale dnes se nemohl dostat do tempa. Jeho rána z volného přímého kopu po třiceti minutách jen dobře deklarovala zmar týmu.

Když už se zdálo, že se oba soupeři rozejdou do kabin za bezbrankového stavu, ukázal se na scéně šutér z nejpovolanějších. Naděje italské reprezentace jménem Andrea Belotti. Mladý hráč si počkal ve vápně na centr od De Silvestriho a parádně švihl nůžkami. Na to brankář Consigli nebyl psychicky ani fyzicky připraven a kapituloval - 1:0.

Druhá půle začala v komornějším tempu. Až deset minut po změně stran jsme se dočkali první zajímavější rány z kopačky Rincóna, který však pálil těsně vedle tyče. Stejně se vedlo Ademu Ljajićovi, který se pokoušel najít prostor mezi nohama brankáře Consigliho. Ten však byl s jeho úmyslem obeznámen. Na chvíli tempo hry upadlo a oživit jej mohl střídající mladíček Simone Edera. Dvacetiletý talent Turína proběhl mezi dvěma soupeři, jenže netrefil bránu!

Někteří diváci si možná stýskali, že uvidí jen jednu branku, ale během poslední desetiminutovky jim domácí hráči udělali radost hned dvakrát. Nejprve se k Duncanově zpětné nahrávce dostal Falqué a v tandemu s Ljajićem se řítil na brankáře. Nakonec také vyzval srbského spoluhráče, který byl nekompromisní. A tři minuty poté se krásně uvolnil Belotti, který nahrál před prázdnou bránu Joelu Obimu - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele