11. kolo
29.10.2017 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Partenopei opět na čele, Sassuolo bez bodů

Neapol se prosadila také proti Sassuolu a bez větších potíží s ním vyhrála. Postaraly se o to trefy Allana, Callejona a Mertense, zatímco v dresu hostí se pod Vesuvem trefil Falcinelli. Tři ze čtyř branek padly už v první půli, která se tak pro výsledek utkání stala rozhodující.

Domácí nasadili plno zajímavých hráčů a proti Sassuolu stála kromě pověstné atmosféry na San Paolu také a především kvalitní jedenáctka. Tu trenér Sarri koncipoval z hráčů jako Maggio, Albiol, Chiriches Allan, Hamšík, Callejón, Mertens nebo samozřejmě Insigne. Hosté kontrovali Falcinellim, Ragusou, Sensim, Mazzitellim, Politanem nebo Consiglim.

Už po dvou minutách se ukázal Marek Hamšík, který po defenzivní výpomoci pelášil také vpřed a jen kvůli špatnému zakončení neslavil úvodní branku dnešního utkání. Tu se na opačné straně málem povedlo vstřelit po standardní situaci. Rychlík Ragusa byl faulován jen těsně za vápnem a následně nařízený volný přímý kop si vzal na starosti nevysoký technik Sensi. Mladý záložník obstřelil zeď, ale zastavilo ho břevno!

Po dvaceti minutách se aktivní Marek Hamšík ocitl sám před brankářem a ve velké šanci zkoušel poslat míč k bližší tyč. Radost mu ale zkazil brankář Andrea Consigli, který jeho pokus stačil vyrazit! O dvě minuty později už se ale Neapol radovala. Sensi si v roli téměř posledního hráče dovoloval až moc, nevyšla mu klička u vápna a míče se zmocnil bystrý Allan. Stačilo mu už jen zamířit a prostřelit brankáře Consigliho!

Neapol mohla téměř vzápětí znásobit své vedení po krásné a jednoduché akci obránce Ghoulama, který ještě lépe vypálil. Překonaného brankáře Consigliho však zachránila pravá tyč, od níž se balon odrazil pryč! Sassuolo zvolilo před koncem poločasu rovněž jednoduchý způsob a byl z toho gól. Politano načasoval přesný centr do pokutového zemí, kde nejvýš vyskočil Diego Falcinelli a hlavou překonal Reinu!

Jenže hosté o zajímavou a důležitou remízu brzy přišli. Brankář Andrea Consigli se i přes své zkušenosti moc nevytáhl a podcenil rohový kop Josého Callejóna. Balon mu propadl mezi rukama a Neapol slavila vedoucí branku na 2:1.

Ještě před koncem první půle napravil své zaváhání a skvěle zneškodnil atak Driese Mertense, který tak nenavýšil. I po změně stran to byl od Neapole hodně atraktivní fotbal. Na Consiglim si vylámali zuby Marek Hamšík a pak také Lorenzo Insigne. Přesto se Neapol brzy dočkala navýšení, protože po centru ze strany na zadní tyči vrátil balon před bránu Albiol a Dries Mertens už mohl jen doklepnout balon od sítě - 3:1.

Po hodině hry upadl ve vápně Neapoli Diego Falcinelli a sudí Pairetto pískal pokutový kop! Po protestech domácích si to ale rozmyslel a místo toho nechal zahrávat jen volný přímý kop. Z něj Politano trefil jen zeď a úspěšnější byl až dorážející Missiroli. Jeho zakončení však zastavila tyč, která byla dnes velkým kamarádem s Partenopei.

Pár minut před koncem utkání se k zemi opět sesunul Diego Falcinelli, ale ani tentokrát si penaltu nevymodlil. Změnit skóre mohl na druhé straně střídající Polák Piotr Zieliński, který už překonal brankáře Consigliho, jenže za něj odpověděly hned dvě tyče! Od nich se balon vrátil Consiglimu do náruče. Dries Mertens na 4:1 také nenavýšil, protože v 90. minutě pálil těsně vedle tyče.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele