18. kolo
23.12.2017 15:00 CET
3 : 2
(3:2)

Reportáž

Neapol doma otočila utkání se Sampdorií, té nestačila ani penalta

Neapol sice doma rychle prohrávala a nedařilo se jí vzdorovat nástupu janovských Námořníků, ale nakonec potvrdila své kvality. I díky jedné trefě Marka Hamšíka, pro něhož to byla trefa velmi speciální, Neapol bere tři body a její náskok na Juventus Turín se zvyšuje na čtyři body.

Na San Paolu se domácí předvedli ve velké parádě a trenér Maurizio Sarri chtěl fanouškům dopřát velkolepou sváteční podívanou. I proto nastoupili hvězdní hráči Partenopei jako Reina, Albiol, Koulibaly, Jorginho, Hamšík, Callejón, Mertens nebo Insigne. Ani hosté nepřijeli v sestavě, kterou by bylo možné podceňovat. Zapata sice zůstal na lavici náhradníků, ale do hry se zapojili Viviano, Silvestre, Strinić, Torreira, Praet, Ramírez či Quagliarella.

Favorit ale do utkání nevstoupil ideálně. Už ve druhé minutě se k balonu při příležitosti volného přímého kopu postavil Gaston Ramírez a ačkoli čekal přímé ohrožení brány Pepeho Reiny kvůli vzdálenosti asi málokdo, přeci k němu došlo. A po nádherné ráně, terá se Ramírezovi opravdu povedla, brankář Reina plachtil vzduchem nadarmo - 1:0 pro Dorii.

O chvíli později málem domácí srovnali krok, což byl výsledek jejich zvýšené aktivity. Španělský křídelník José María Callejón dostal parádní křižný pas vzduchem na zadní tyč, kde se do míče opřel z voleje, jenže brankář Viviano byl pozorný a ukázal velkou mrštnost. Ve dvanácté minutě se podobná situace opakovala, teď však byl adresátem Dries Mertens. Šikovný Belgičan si zpracoval míč na prsa a pálil, ovšem tentokrát těsně vedle.

V šestnácté minutě se do útočení pustil také Allan, který byl úspěšný. Nejprve Dries Mertens obral u vápna obránce o míč, předložil jej Allanovi a ten rozjásal dosud nepříliš nadšené fandy Neapole srovnávací brankou!

Po pětadavaceti minutách se balon dostal k Lorenzu Insignemu, který se rozhodl pro křižnou ránu na zadní tyč a Viviano musel míč vytáhnout na rohový kop. O chvíli později ale Neapol opět prohrávala. Elseid Hysaj se totiž ve vápně střetl s Gastonem Ramírezem a ten dokonce po dvou faulech na svou osobu upadl. Sudí okamžitě pískal penaltu, kterou populární veterán Fabio Quagliarella proměnil - 2:1.

Ani to ale Neapol nezlomilo. Obrana Sampdorie totiž dnes rozhodně nebyla jistá v kramflecích a po další zbytečné chybě se balon dostal k Mertensovi. Ten nacvičenou kombinací vyslal do šance Insigneho, který z voleje pravačkou zamířil přesně a srovnal!

Ještě do konce první půle San Paolo málem neustálo akci Marka Hamšíka, protože domácí diváci mohli vybouchnout nadšením. Slovenský záložník totiž pět minut před koncem vstřelil nádhernou třetí branku Neapole a překonal legendárního Diega Maradonu svou 116. brankou v barvách Neapole!

Fabio Quagliarella neproměnil velkou šanci, respektive mu byl odmáván ofsajd. Po akci Insigneho a centru Jorginha mohl po levé straně postupovat vpřed Hamšík, jenže svou další branku dnes nepřidal. Do velké šance se o chvíli později řítil opět Allan, kterého ale zablokoval včasným vyběhnutím brankář Viviano. Marek Hamšík se později dočkal velkých ovací, když byl dvacet minut před koncem utkání střídán Zielińskim.

Poté se k míči dostal Lorenzo Insigne, ale nakonec jeho centr na volného Callejóna byl opět nepřesný. Hostům ještě svitla naděje na srovnání, když se v 77. minutě nechal po druhé žluté kartě vyloučit Mário Rui, ale do konce utkání už brankář Reina spolu se svými obránci nepovolil. Naopak se ještě málem prosadil Dries Mertens, který opět jen nastřelil vynikajícího Viviana.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele