7. kolo
01.10.2017 15:00 CET
6 : 1
(1:1)

Reportáž

Lazio doma rozstřílelo Sassuolo šesti góly

Lazio Řím na Stadio Olimpico naprosto zesměšnilo svého soupeře a nastřílelo mu šest branek! Obrana Sassuola bude asi ještě dlouho vzpomínat především na jména Luise Alberta a Marca Parola, protože oba se do sítě soupeře trefili dvakrát. Výsledek je o to překvapivější, že Sassuolo se dostalo do vedení jako první, ale ani to mu na body nestačilo.

Snad 15 minut jsme čekali, než se jeden z týmů dostane dost blízko na střelu. Hra se totiž odbývala kolem poloviny hřiště. Až po patnácti minutách dostal míč na střed vápna mladík Stefano Sensi a vypálil, jenže mířil těsně nad břevno! O chvíli později se hereckým uměním pochlubil Alessandro Matri. Ve vápně udělal kličku soupeři a upadl, protože cítil závan jeho přítomnosti. Sudí k překvapení snad všech nevytáhl kartu za simulaci, ale nechal zahrávat penaltu!

Domenico Berardi si počkal na pohyb brankáře Strakoshy a balon poslal tam, kam Strakosha nedosáhl! Sassuolo mělo tou dobou velmi dobrý pocit, jenže netušilo, co ho krátce poté čeká. Ve 36. minutě měl na hlavě vyrovnání Ciro Immobile, který se hnal za balonem a ukázal, že domácí se rozhodně ještě nevzdávají.

Ve 45. minutě Stefano Sensi zastavil protiútok Lazia jen za cenu žluté karty a přímého volného kopu. Ten si vzal na starosti Luis Alberto a krásnou střelou k tyči nedal brankáři Consiglimu žádnou šanci zasáhnout!

První poločas tedy na branky skoupý, do druhého už Lazio vlétlo o poznání lépe. Adam Marušić se prodral ke střele a jeho bombu musel brankář Consigli likvidovat jen za cenu možné fraktury prstů. O dvě minuty později se domácí Biancocelesti dočkali vedení, protože si na centr od rohu naskočil obránce Stefan de Vrij a tvrdou hlavičkou nedal brankáři šanci - 2:1. Od té chvíle to se Sassuolem šlo z kopce.

O pouhé dvě minuty později Sassuolo nechalo za svou obranu naběhnout Immobileho. Ten ještě na Consigliho nevyzrál, ale dobíhající Luis Alberto už si rady věděl. Zkušený hráč vstřelil do prázdné brány svůj druhý dnešní gól - 3:1 pro Lazio.

V 64. minutě Adjapong sice ještě zvládl skluzem zastavit Luliće, jenže balon se dostal k dobíhajícímu Marcu Parolovi a ten už neměl problémy se vstřelením čtvrté branky! O pouhé čtyři minuty později se na Consigliho opět sesypali hráči Lazia a vlastní obránci nikde. Ačkoli Consigli dělal, co mohl, třetí (!) dorážku už zlikvidovat nemohl - 5:1.

Deset minut před koncem se za svou brankou hnal také střelec Ciro Immobile, který byl ve vápně faulován Mazzitellim. Následoval nemohlo nic jiného než penalta, kterou Immobile bezpečně proměnil bombou pod víko - 6:1!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele