27. kolo
03.03.2018 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bologna v oslabení padla ve Ferraře

SPAL si připsal hodně cennou výhru na domácí půdě. V hodně hektickém a dramatickém utkání jsme viděli po jedné červené kartě na obou stranách, přičemž negativnější dopad mělo oslabení na Bolognu. Domácím stačila jediná branka, o kterou se po změně stran postaral záložník Alberto Grassi.

SPAL se alespoň na chvíli posouvá na 16. příčku, která mu dodává více sebevědomí a oddych. Zvládl totiž klíčovou bitvu s Bolognou, která jede domů bez bodů a zklamaná. Už v desáté minutě se nechal vyloučit hostující obránce Giancarlo González. První poločas ještě nenabídl ani jednu branku, ale krátce po změně se trefil Alberto Grassi. Vyloučení Federica Mattiella se událo až v 90. minutě a mnoho toho nezměnilo.

Domácí byli od prvních minut aktivnějším celkem, což se nejčastěji projevovalo střelecky. Na hranici vápna napřáhl Antenucci a z dobré pozice poslal míč vysoko nad branku. V desáté minutě to byl opět Antenucci, který se hnal do zakončení. Gonzalez musel zakročit a poslal těsně před vápnem Antenucciho k zemi, za což dostal možná až příliš tvrdý trest - rovnou červenou kartu!

Tím oslabil Bolognu a naopak dal SPALu více svobody. Trvalo mu ale dlouho, než se vůbec osmělil a našel nějakou cestu skrze urputně bránící val hostí. Po Kurtićově snaze dostal Lazzari skvělou přihrávku, jenže z vápna přestřelil! SPALu vyšla až druhá půle. Hned po rozehrání se dostali hráči do útoku a celá situace pokračovala rohovým kopem. Ten sice obránci Felsinei odvrátili, nicméně jej poslali jen na kopačku Alberta Grassiho. Mladý Ital se z dorážky nemýlil - 1:0.

SPALu se náhle dýchalo mnohem lépe a měl možnost útočit, neboť hosté příliš aktivní nebyli. Jejich hrozba ještě více povolila, když byl střídán Simone Verdi. S úmyslem ještě posílit útok se do hry dostal Sergio Floccari, který si záhy nabíhal na pas od Grassiho. Ten však poslal z dobrého úhlu mimo! Závěr utkání přesto SPALu příliš nevyšel, protože mladík Mattiello podruhé fauloval za žlutou kartu a musel opustit hřiště předčasně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele