8. kolo
14.10.2017 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - SS Lazio 1:2

Byla výhra v Superpoháru nad Juventusem dílem štěstěny? Možná. Po dnešku je ale jasné, že se s Laziem musí počítat do první čtyřky. Biancocelesti totiž znovu dokázali porazit Juventus a tentokrát na jeho vlastním stadionu. Stará dáma sice ovládla první poločas, ale po změně stran začal úřadovat obávaný kanonýr Ciro Immobile. Letos v Serii A nastřílel už jedenáct branek, čímž v tabulce střelců přeskočil Paula Dybalu.

Argentinský supertalent totiž vyšel střelecky naprázdno. Juventus měl Laziu co oplácet, hodně se zmiňovala hořká porážka v Superpoháru, ale římský celek je ve skvělé formě a dnes to znovu potvrdil.

Zápas to ale nebyl zrovna pohledný, úvodních dvacet minut nepřineslo téměř nic. Až ve 23. minutě se dostal v blízkosti Strakoshy k dorážce Douglas Costa a jakkoliv to zavánělo lehkým ofsajdem, branka byla uznána. Tím se Juventus dostal do ráže a před Strakoshou bylo perno. Ránu Samiho Khediry dokázal pěkným zákrokem vyrazit a jen o chvíli později zažehnal hrozící nebezpečí po své vlastní chybné rozehrávce. Závěr prvního poločasu naznačil, že pokud Juventus dá druhý gól, ocitne se Lazio ve velkých problémech.

Ale všechno nakonec bylo jinak. Ve 48. minutě předvedli hosté pohlednou akci a Ciro Immobile utaženou střelou na zadní tyč srovnal na 1:1. Juventus si sice mohl vzít vedení okamžitě zpátky, ale Strakosha byl znovu neuvěřitelný a argentinského kanonýra nohama vychytal.

Pak se o slovo znovu přihlásil Ciro Immobile, zkušený Buffon ho ve vápně fauloval a sudí Mazzoleni odpískal pro Lazio pokutový kop! Sám Immobile ho s přehledem proměnil, vstřelil už svou jedenáctou branku v sezoně a dokonal nečekaný obrat. Juventus byl jako opařený, sice měl územní převahu, ale za obranu Lazia se vlastně nedostával. Přesto bylo jasné, že hosty čeká dramatický závěr. V první minutě nastavení mohl srovnat střelecký stav Paulo Dybala, ale do cesty se jeho střele postavila tyč! Na druhé straně zase čaroval Buffon, když vychytal Caiceda. Každopádně Juventus vyrovnat nedokázal a vedoucí Neapol může zvýraznit svůj náskok na čele celé soutěže. Lazio se naopak na Starou dámu bodově dotáhlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ze, sestava odsud nikdy neplati, protoze tahle se mi fakt nelibi..

Reagovat
NuFc23

A co tak na koniec dopisat, ze Dybala v nadstavenom case nepremenil penaltu ? Taktiez podstatna info si myslim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele