26. kolo
14.03.2018 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus odstavil Atalantu a zvýšil svůj náskok

Italská liga má nového lídra, který s každým dalším kolem neustále zvyšuje svůj náskok. Juventus Turín po postupu v rámci Ligy mistrů potupil také Atalantu, která se musela sklonit před zkušeností i kvalitou Juve. Domácí Bianconeri si poradili s Orobici díky trefám Gonzala Higuaína s Blaisem Matuidim. Hosté navíc nedohráli v plném počtu.

Trenér Massimiliano Allegri dobře věděl, jak moc je v sázce. Vzhledem ke klopýtnutí Neapole se tento duel stal dost možná rozhodujícím. I proto nasadil trenér Allegri co možná nejlepší sestavu, kterou měl k dispozici. Takže jsme se dočkali hráčů jako Buffon, Lichtsteiner, Chiellini, Pjanić, Matuidi, Dybala, Mandžukić nebo Higuaín. Kdekdo by možná řekl "velmi ofenzivní" sestava.

Čelili jí hráči jako Berisha, Tolói, Mancini, Hateboer, de Roon, Cristante, Iličić či Gómez. A čekala je hodně náročná práce, protože Juventus velké zápasy umí a práci pod tlakem zvládá jako málokdo. Vidět to bylo také v prvních minutách, kdy především dvojice Higuaín-Dybala dělala velké problémy hostujícím obráncům.

Osobní souboje Alejandra Gómeze s dvojicí Benatia a Chiellini nebyly příliš fér a podle toho také dopadaly. Zkušená stoperská dvojice Staré dámy si věděla rady prakticky se vším, co ofenzivní mozky jako Cristante nebo právě Gómez vymyslely. Po několika šancích měl Juventus k dispozici rohový kop. Míč se dostal k zcela osamocenému Matuidimu, který trefil před sebou stojícího protihráče.

Minula minuta 28. a zdálo se, že dnešní utkání nebude patřit ke gólovým či vůbec zajímavým. Jenže o minutu později se už skóre utkání měnilo. Gonzalo Higuaín na začátku akce dostal míč pod kontrolu a nahrál jej na sprintujícího Costu. Ten po několika desítkách metrů mu jej vrátil a argentinský šutér zacílil z úhlu přesně - 1:0 pro Bianconeri.

Atalanta chvíli nevěděla, jak přesně reagovat a co dělat, aby se dostala mimo tlak Juve. To pokračovalo v ofenzivní spolupráci. Lichtsteiner si navedl míč do středu hrací plochy a nahrával na Higuaína, ale na poslední chvíli mu do přihrávky vletěl Palomino. Pár minut před koncem si Paulo Dybala pohlídal ofsajdovou lini a po přihrávce od Higuaína se ocitl sám před Berishou, jenže toho nepřekonal.

Sedm minut po změně stran se do šance procpal mladý stoper Mancini, kterého si obránci Juve nevšímali tolik, jak by bylo zapotřebí. Jeho hlavička však skončila těsně vedle tyče brankáře Buffona. Po hodině hry se do samostatného úniku dostal zkušený Brazilec Douglas Costa, který v Juventusu zažívá zlaté období oproti poslednímu působení v Bayernu Mnichov. Po rychlé nahrávce pelášil na bránu Berishy, jenže ve vápně mířil na zadní tyč a minul ji.

Následně se Paulo Dybala pokoušel o velmi zajímavou akci, při níž však ztroskotal na finální fázi. Deset minut před koncem utkání se Atalantě ještě přitížilo, neboť musela hrát v početním oslabení. Mladý stoper Mancini fauloval před vápnem Chielliniho a dostal od sudího druhou žlutou kartu! Atalanta Bergamo musela do deseti a domácí Juventus byl na koni.

Využil toho náležitě, protože o chvíli později pojistil své vítězství. Gonzalo Higuaín se dostal do vápna a našel ještě nahrávkou nabíhajícího a trestuhodně neobsazeného Blaiseho Matuidiho. Francouzský záložník stihl poslat míč přesně k tyči a brankář Etrit Berisha se natahoval marně. Juventus Turín doma zvítězil o dvě branky a Neapol čeká velká výzva, pokud chce zpátky první místo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Airus

Howedes zase zranenej... Trapak

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ttopi

Zaujaly mě 3 věci:

1) Naprostá jistota Higuaina při brance. Bylo vidět, že na 100% ví, kam to dá a taky, že dá branku.

2) Chielini je blázen, jak tam vběhnul před tou červenou kartou. To byl drive jak blázen.

3) U toho druhého gólu - co to tam dělali ti 2 magoři u brány?

Reagovat
smazaný uživatel

ten Chielini to sem si rikal to snad neni možný, škoda, že ho sfauloval chtěl bych vidět jak by to zakončil

Reagovat
ttopi

Podle mě ta klička nebyla úplně dobrá, asi by mu to uteklo. Tam se ukázalo, že není běžně útočící hráč. Ale výlet parádní.

A co ti 2 blbci tam?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele