11. kolo
30.10.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Inter Milán veze z Verony těsné tři body

Inter Milán zvládl pondělní dohrávku 11. kola a porazil Hellas Verona. Opět to ale z jeho strany nebyl kdovíjak výrazný výkon a rozhodnout musela až branka Ivana Perišiće. Do jeho zásahu totiž domácí zásluhou Pazziniho penalty hráli s favoritem nerozhodně.

Domácí nechali v úvodu Pazziniho na lavičce náhradníků a přednost dostali hráči jako Nícolas, Rômulo, Caracciolo, Heurtaux, Verde, Bessa, Cerci nebo Kean. Inter Milán spoléhal na tradiční opory jako Icardi, Handanovič, Škriniar, Borja Valero nebo Candreva s Perišićem.

Hlavně Borja Valero o sobě dával hodně vědět. Někdejší opora Fiorentiny se postarala o první dvě šance a střelu, byť nepřesnou. Stejný hráč pak centroval na zadní tyč a obránce D'Ambrosio vracel míč do ohně, jenže pak už zasáhla domácí obrana. Hellas byl evidentně motivovaný a hrál s Interem vyrovnanou hru i díky dlouhé a přesné kombinaci.

Borja Valero sice po jednom z Perišićových pasů protestoval, že byl držen ve vápně před hlavičkou Souprayenem, ale sudí mu penaltu nepískal. Valero tak vzal "spravedlnost" do vlastních rukou a o minutu později poprvé překonal brankáře Nícolase! Candreva výtečně odcentroval z pravé strany a balon přeletěl první dva hráče. Přistál až před dobíhajícím Valerem, který míč pohodlně dostal do sítě - 1:0.

Od té doby se Inter trochu uklidnil a mohl zvolnit. Hellas se naopak nemohl dostat do tempa a často si s balonem nevěděl rady. Skóre ale do konce první půle zůstalo stejné, protože další z Candrevových pasů mířil hodně mimo bránu a Rômulo v závěru při střele mnoho štěstí neměl. Inter těsně vedl, ale snad kromě Valera dnes nepředváděl moc ofenzivní podívanou.

Nástup do druhého poločasu se Interu povedl a sehrál dobrou akci. Icardi dostal přihrávku do běhu a poté tvrdě střílel, jenže bránu netrefil! S další střelou přispěchal záložník Matías Vecino, který už mířil mnohem lépe. Jeho projektil ale těsně proletěl kolem spojnice domácí brány a gólman Nícolas si mohl zhluboka oddychnout. Jeho obránci totiž moc dobrou práci neodváděli.

A postupem utkání se nezlepšovali. Přidali alespoň ofenzivnější hráči Hellasu. Deset minut po změně stran mohl srovnat Alessio Cerci, který využil svou rychlost a po pár krocích vypálil z veliké dálky. Někdejší velký talent italského calcia však jen těsně přestřelil! Právě Cerci se pak dostal do střetu s brankářm Samirem Handanovičem. Po kontaktu s ním upadl, ale sudí zůstal ledově klidný.

Alespoň na pár chvil. Nakonec si totiž po mohutných protestech domácích nechal zavolat videorozhodčího a na jeho radu dal - penalta. Hellasu svitla naděje na bodový zisk a v dočasnou realitu jej proměnil střídající šutér Giampaolo Pazzini - 1:1. A to byl na hřišti sotva pár vteřin!

Inter však opět naplnul všechny své síly vstříc další brance a dočkal se jí o chvíli později. Rohový kop hosté nejprve nevyužili, ale k odraženému míči se dostal na hranici vápna nikým nehlídaný Ivan Perišić a jeho dělovka zapadla přesně pod břevno Nícolasovy brány - 2:1.

Patnáct minut před koncem málem domácí srovnali. Po centru Farese z levé strany se natahovalo hned několik hráčů, ale šťastný nemohl být ani jeden z nich. Hellas se ještě v závěru snažil srovnat, ale jeho hra postrádala klid a nápad. Inter už další branku nepřidal, ale na tři body mu to bohatě stačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Může být překvapení remíza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele