29. kolo
18.03.2018 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Crotone - AS Řím 0:2

AS Řím zvládl roli favorita na půdě zachraňujícího se Crotone a po výhře 2:0 si upevnil třetí příčku v nejvyšší italské soutěži, před čtvrtým Interem Milán má v tuto chvíli čtyřbodový náskok. Oba dva své góly si rozdělil po jednom do každého z poločasů, dvoubrankový náskok pak udržel až do závěrečného hvizdu. Domácí FC tak nenavázal na minulý skalp Sampdorie (4:1) a nachází se na osmnácté sestupové pozici se čtyřiadvaceti body.

Hosté měli od začátku jasnou územní převahu a první větší příležitost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, kdy si na zpětnou nahrávku z pokutového území naběhl Radja Nainggolan a jeho tvrdý projektil z pětadvaceti metrů proletěl jen o několik decimetrů nad horní tyčkou. Římané přeci jen převrhli misky vah na svou stranu ještě v prvním poločase, pošesté v tomto ročníku nejvyšší italské soutěže skóroval Stephan El Shaarawy.

Pětadvacetiletý útočník s egyptskými kořeny si naběhl do předbrankového prostoru na načasovaný centr od Kolarova a jemnou tečí zblízka usměrnil balón do sítě. Šest minut po přestávce se znovu ozval aktivní Nainggolan. Belgický reprezentant se dostal k odraženému míči před odkrytou brankou a z kopačky mu ho doslova ukradl gólman Cordaz. V 57. minutě mohli z ničeho nic srovnat domácí po rychlém brejku.

Trotta vybojoval míč ve středu hřiště a pak po samostatném úniku neprostřelil vyběhnutého brankáře Alissona, dorážející Stoian vzápětí poslal lob nad břevno. AS definitivně zlomil odpor houževnatého konkurenta v 75. minutě, druhou uklidňující trefu přidal Nainggolan. Devětadvacetiletý záložník si zpracoval přihrávku od střídajícího Florenziho, poté si navedl míč blíže do středu a utěšenou střelou z dvaceti metrů zavěsil k levé konstrukci.

Cordaz sice skočil správným směrem, ale na přesně umístěný přízemí pokus nedosáhl. Hosté od tohoto momentu hráli v naprosté pohodě a protivníka k ničemu nepustili až do samotného konce. V nastaveném čase naopak zabránil jejich třetí brance Ceccherini, jenž odkopával na poslední chvíli balón do bezpečí těsně před brankovou čarou. AS v příštím kole zavítá na stadion jedenácté Bologny, Crotone bude bojovat ve Fiorentině.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Houfi

Souhlas, 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele