30. kolo
31.03.2018 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Chievo Verona - UC Sampdoria 2:1

Chievo obrátilo vývoj utkání a podle očekávání vyhrálo nad Sampdorií Janov. Vítězný gól zápasu vstřelil v 79. minutě Fin Hetemaj.

Chievo Verona se díky výhře posunulo před Spal a před Sassuolo a nyní se nachází s osmadvaceti body na patnácté příčce, přičemž do konce sezóny zbývá odehrát ještě devět zápasů. Na sestupové pásmo má Chievo náskok čtyř bodů. Sampdoria se nachází se čtyřiačtyřiceti body na deváté příčce a na šestý AC Milán ztrácí šest bodů.

Již od začátku zápasu byla navzdory očekávání sázkových kanceláří lepším týmem janovská Sampdoria, která se v 6. minutě také dostala do první větší šance utkání, Stefano Sorrentino však chytil jak prvotní střelu, tak následnou dorážku. Ve 20. minutě vystřihl líbivé nůžky v malém vápně domácích Quagliarella, jeho střela však skončila pouze v zámezí.

Ve 25. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území jeden z bránících hráčů Chieva a sudí Orsato bez dlouhého rozhodování nařídil pokutový kop pro Sampdorii, který vzápětí proměnil Fabio Quagliarella. První poločas byl již dohrán v poklidu a k žádné další vyložené šanci v něm nedošlo.

V 62. minutě se domácím, kteří byli celý druhý poločas aktivnější, podařilo vyrovnat. Giaccherini centroval z levé strany do pokutového území, kde si míč našel Lucas Castro a hlavou ho usměrnil za záda brankáře Viviana. V 69. minutě Viviano Sampdorii podržel, a to když skvěle vykryl dalekonosnou střelu Lucase Castra.

V 79. minutě mohly oslavy na Stadionu Marca Antonia Bentegodiho vypuknout naplno. Střídající Përparim Hetemaj vyslal centr do vápna Sampdorie, který však nenašel jak nikdo z útočících hráčů, tak nikdo z těch bránících a míč zaplul až za brankovou čáru. Hetemajův překvapivý gól byl nejen posledním gólem zápasu, ale také poslední větší šancí, jelikož po něm už se nic zásadního v zápase nestalo.

Autor: Lukáš Hrneček / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele